Vazduhoplovna akademija i Džet vingz ervejz: Cilj obuka 800 Indijaca u Vršcu u narednih 5 godina

Vazduhoplovna akademija i indijska avio-kompanija Džet vings ervejz, saopštile su da je potpisan ugovor o školovanju pilota ove kompanije u trening centru u Vršcu.

Ugovor je potpisan u Vazduhoplovnoj akademiji od strane Sandžeja Singa, direktora Džet vingsa i Gorana Cvijovića, direktora Vazduhoplovne akademije. Ključni u uspostavljanju nove saradnje bili su Ražat Ahuja, zastupnik Vazduhoplovne akademije u Indiji i Siniša Pavić, ambasador Srbije u Indiji.

Kako je za Tango Six kazao direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović, ugovoreni kadet program nemenski je strukturiran za novu indijsku avio-kompaniju. Prema njegovim rečima, u Vršcu se očekuje obuka 160 kadeta godišnje.

„Kadeti iz Indije će u Vršcu biti obučavani u ATP integrisanom programu ali i drugim kursevima po potrebi avio-kompanije“, rekao je Cvijović za Tango Six.

Indijska avio-kompanija brendirala je program kao „JettWings Serbia“ sa kojim će, kako su saopštili, započeti investiranje u svoj eko-sistem pilotskog i drugog osoblja. Džet vings nova je avio-kompanija na indijskom tržištu, svoj AOC dobili su u junu ove godine.

Prema planu koji je saopšten iz Džet vingsa, „JettWings Serbia“ kadet program ima cilj da obuči oko 800 pilota u Srbiji u sledećih pet godina. Planiran početak obuke za prvu grupu indijaca u Vršcu je 15. novembar.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...