Željko Lukajić na klupi Jokićevog „Džokera“

Košarkaški klub „Džoker” Sombor, posle startna dva poraza u Košarkaškoj ligi Srbije, zahvalio se šefu Stručnog štaba Nebojši Vagiću na dosadašnjoj saradnji i na mesto prvog trenera postavio Željka Lukajića.

Košarkaška javnost u Srbiji Lukajića u Srbiji zna po angažmanima u Borovici, Vojvodini, ali pre svega po njegovih sedam godina u Hemofarmu iz Vršca sa kojim je 2005. godine osvojio ABA ligu. Vodio je i Partizan, Igokeu, Lukoil iz Bugarske, MZT Skoplje, Juta Surgut iz Rusije i grčki PAOK, a sada se vraća u KLS.

„Trudiću se da se i svojim radom zahvalim na dobrodošlici, jer je to prevashodno želja i cilj svih, a i moja obaveza da probam da pomognem svojim iskustvom i znanjem jednoj lepoj priči, koju su započeli ljudi iz košarke i koji hoće da naprave nešto i prezentuju ovaj divan grad, da ide pravim putem i uzlaznom putanjom. Prvi utisci su grad pun zelenila, lepote i da postoje jako dobri uslovi za rad. Na nama je da u hodu radimo, gledamo šta je to dobro i da ga usavršavamo, šta je loše da ispravimo, da dodajemo još veći kvalitet. Ono što me raduje je i što me je opredelilo da lagano donesem ovakvu odluku je način na koji je klub organizovan i kompletni uslovi. Uslovi koje ja posebno volim su deca, selekcija, dovođenje i pravljenje igrača. Nadamo se da će biti još velikih asova, poput čoveka koji je ovde rođen – Nikole Jokića. A drugi je veliki koji je ovde rođen – tu je i Žućko, da ga ne zaboravimo. Prema tome, geni i koreni postoje“, rekao je Željko Lukajić po dolasku u somborski „Džoker“.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...