Vučić: Za mene je elita narod Srbije i boriću se za vas dok sam živ! Srbija ne sme da stane!

Lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ održala je predizborni skup u Novom Sadu, u JP Sportski i poslovni centar Vojvodina. U krcatom „Spensu“ okupljeni su skandirali i aplaudirali kada se za govornicom pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ono što se zbiva za četiri dana, izbori u našoj zemlji nisu šala, naprotiv, nikad nije bilo važnije i ozbiljnije i nikad nam nije bila potrebna veća odgovornost. To govorim sa svim saznanjima kakvi nas pritisci i problemi očekuju što čuvamo ono što je naše i što je pripadalo našoj zemlji i što će joj pripadati. Oni nemaju svoju politiku. Imaju 20 različitih stavova o istim pitanjima. To je mnogo veća opasnost nego što možete i da pomislite“, rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na kampanju opozicije protiv Nikole Jokića i Nikole Kolje Pejakovića.

„Kao da nešto mogu da urade ljudima koji imaju svoje dostojanstvo, svoj ponos, lični autoritet, svoje znanje. I Lazar i Janko su mogli da vide koliko je na ovoj političkoj strani, kako je moralno biti na ovoj strani, jer ono što su ti ljudi prošli samo jer su podržali našu politiku, to u normalnoj zemlji ne postoji. Posebno su na zub uhvatili dvojicu Nikola, Jokića i Pejakovića i ceo dan vode kampanju protiv njih. Kao da igraju bolje košarku od Jokića. Radostan sam što vidim mnogo mladih i što ste veseli, slavite pobedu. Ako mi dozvolite, ta politika koju ova zemlja mora da vodi, ona mora da bude jasna, nedvosmislena i usmerena ka napretku. Ne sme da bude politika mržnje usmerena prema onima koji drugačije misle“, rekao je Vučić u prepunoj hali Spens, dok su okupljeni uzvikivali „Aco, Srbine“.

Vučić je podsetio i na godine u prošlosti, kada Srbiju vodili upravo ti koji seju mržnju i potpaljuju nasilje.

„Godine 2008. su doneli odluku o proglašenju nezavisnosti, jer ste imali predsednika koji se svađao sa premijerom i ni jednu normalnu i racionalnu odluku nisu mogli da donesu. Ja se zato ovoliko angažujem. Ja znam da Srbija ne može da uspe i ide napred ukoliko ne pobedi lista „Srbija ne sme da stane“. Nećemo moći da radimo i gradimo ništa. Vidite, kada govorimo o nekim rezultatima, jesmo li mi i stariji i mlađi sanjali o tome da uopšte koristimo voz između Beograda, Subotice, Novog Sada, skoro nismo. Zaboravili smo da imamo voz, skoro ga niko koristio nije. Jesmo li sanjali da ćemo da imamo fruškogorski koridor, jesmo li sanjali? Sada kređemo u izgradnju banatskog koridora, od Beograda do Zrenjanina. Krenuli smo da gradimo i izgradićemo. Samo u Novom Sadu mislim da smo 9 fabrika otvorili. Ima mesta gde nisam zadovoljan i znam koliko dugujemo Somboru i Kikindi i Vršcu i mnogim manjim mestima, od Sečnja do Apatina. Ali, ja kad ovo kažem, kažem jer znam da možemo više i bolje i moraćemo to da uradimo još snažnije“, naglasio je Vučić.

Rekao je i da saam sebi, ali i saradnicima, ipak, nešto zamera.

„Ima jedna stvar koju sam svima i sebi zamerao, kada gledate i ovako bih mogao da pričam o tim velikim stvarima, kliničkim centrima, bolnicama, Subotica, Kikinda gde u potpunosti rekonstruišemo tu bolnicu, ali nešto što smo propuštali to je da pokažemo veću brigu za prosečnog čoveka, da primamo ljude, razgovaramo sa njima. Ne možemo uvek svakome da pomognemo, ali možemo svakoga da saslušamo i čujemo. Ne mogu da podnesem kad neki funkcioneri samo „tašna, mašna“…E, takve ćete da promenite na ovim izborima.

Vučić je javno pitao: Ko su oni koji nam danas govore da su sveci, anđeli, da će da spasu Srbiju?

„Oni koji su zakatančili Srbiju? Razorili celu zemlju, isponižavali nas, svuda se izvinjavali a da ni sami ne znaju zašto, stidili se srpskih heroja? E ti bi danas da ponovo unište Srbiju. Vi mislite da mi preterujemo, ni dan im ne bi bio potreban. Kaže Jovanović oko KiM „poznat je naš stav oko KiM, ali nije to tema večeras, skupili smo se da vidimo kako da srušimo Vučića“ drugi kaže „nije to tema, mi smo se skupili da srušimo Vučića“, a onda se javi Obradović i kaže „e ne mrze oni ni Vučića upola koliko i ja“. Jedino što znaju to je koga mrze. Mrze i ništa neće moći da ponude narodu sem te mržnje, a ja tražim od vas ubedljivu pobedu zato što je to dobro i važno za budućnost Srbije.

Najavio je i veliko povećanje penzija u januaru, koje će da prati rast plata.

„Veliko povećanje penzija, 14.8 odsto idemo početkom januara, ali će penzije da prate plate. Penzoneri su razumeli sve i uvek podržavali svoju državu. Posebno hvala ženama za ljubav i podršku jer žena je stub ove države, kad žena stane sve staje, a naše žene i naša Srbija neće da stanu. Prosečne plate će biti 1.400 evra, penzije 650 evra do kraja mandata sledeće vlade, Srbija će biti država u pravom smislu te reči, a ne neko ko ispunjava tuđe naloge“, rekao je Vučić.

 

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...