Vršački lovci podržali gradsku strategiju zaštite i unapređenja lovišta i divljači

Gradska vlast organizovala je danas radni sastanak sa predstavnicima lovaca, lovočuvara i upravljača četiri lovišta na vršačkoj teritoriji.  Sa njima je razgovarao Slobodan Jovanov član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, koji je pažljivo slušao njihove sugestije i predloge, a zatim je uputio konkretna rešenja, koja su prisutni prihvatili.

Glavna tema sastanka bila je stanje u lovištima i dalja strategija zaštite i unapređenja. Govorilo se o činjenici da je Afrička kuga u protekle dve godine devastirala fond divljih svinja, ali je glavna tema ipak bila povećan broj lisica i šakala, koji često u zimskom periodu dolaze do ruba naseljenih mesta, kao i do samog grada.

„Grad Vršac će sufinansirati odstrel šakala i lisica, u iznosu od 1.500 do 2.000 dinara po odstreljenoj divljači, što znači da će svakom lovcu, u tom slučaju, biti umanjena članarina za narednu godinu, u matičnom udruženju. Za tu svrhu, u okviru programa za podršku udruženjima iz poljoprivrede, Grad će izdvojiti 600.000 dinara, dok će lovačka udruženja, od svoje članarine, izdvojiti 180.000 dinara i time će biti nagrađen odstrel preko 500 jedinki šakala i lisica. Takođe, Grad Vršac će nastaviti sufinansiranje bitnih udruženja, u cilju poboljšanja uslova rada, poput rashladnih komora i drugih adaptacija na lovačkim domovima“, obrazložio je Slobodan Jovanov član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

x

Takođe pogledajte

Vršac: Kolekcionarska berza

Datum: Subota, 25 Maj 2024 Vreme: 10:00 Mesto: Dom vojske U subotu, 25. maja 2024.godine, ...