Vršac prednjači u lepoti cvetnih zasada: Bio bi još lepši da se pojedincima cveće ne dopada baš toliko

Grad Vršac i JKP Drugi oktobar maksimalno se trude da Vršac bude mesto koje će odisati prirodnom lepotom i iz kojeg će svaki putnik namernik odneti lepa sećanja. Vršac je već jedan od naprednijih gradova u Srbiji što se tiče ulaganja u ukrašavanje i održavanje javnih zelenih površina. Ali…

Pojedinim našim sugrađanima se to cveće i zelenilo dopadaju toliko da ponekad odluče i da ga odnesu kući. Čim malo procveta, sa prvim danima proleća, eto i onih koji se prejako zaljubljuju u žardinjere, cvetne rundele, u parkovima, dvorištima zgrada…jedini problem je što ta ljubav, iz naše perspektive, deluje opsesivno, jer bi, izgleda, samo oni u toj lepoti da uživaju.

Ulaganje truda i ljubavi u uređenje zelenih površina, cveća i travnjaka radost je za sve građane. Ovde nije reč o materijalnoj vrednosti, već o estetici i lepoti Vršca, koje pripadaju svima nama.

Važno je da radimo na očuvanju javnih prostora i lepote Vršca. Zato, pozivamo građane da budu pažljivi i obazrivi i da svi zajedno uživamo u blagodetima prirode. Svaki gest solidarnosti i odgovornosti doprinosi očuvanju lepote našeg grada i stvaranju prijatnijeg okruženja za sve nas.

x

Takođe pogledajte

Vršac: Kolekcionarska berza

Datum: Subota, 25 Maj 2024 Vreme: 10:00 Mesto: Dom vojske U subotu, 25. maja 2024.godine, ...