Vršac: otvaranje novog vrtića kod Gimnazije (VIDEO)

Novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Čarolija“ u Vršcu, danas je i zvanično počeo sa radom. Reč je o desetom vrtiću u našem gradu, koji je simbolično, zbog mesta na kom se nalazi dobio ime „Park“, a predviđen je za obrazovanje i boravak dece jaslenog uzrasta, starosti od jedne do tri godine.

Grad Vršac, prepoznao je potrebu za izgradnjom novog predškolskog objekta, obzirom da se već godinama unazad stvaraju liste čekanja na upis dece jaslenog uzrasta kojih je svake godine stotinak ostajalo neupisano, tako da će ovaj velelepni objekat, izgrađen po najsavremenijim standardima, rešiti i ovaj problem.

Pogledajte video otvaranja novog vrtića:

Gradonačelnica Vršca, danas je sa saradnicima posetila novootvoreni vrtić i razgovarala sa zaposlenima i roditeljima koji prvih dana boravka u jaslicama, ostaju sa svojim mališanima radi lakšeg privikavanja. Oni danas nisu krili zadovoljstvo što su baš njihova deca imala tu priliku da svoje prvo odvajanje od roditelja provode baš u novom objektu predškolske ustanove.

„Sa zadovoljstvom mogu da kažem danas da je vrtić „Park“ i zvanično počeo sa radom na radost više od 100 mališana koji će boraviti u njemu, ali i na radost roditelja i naših sugrađana. Ovom velikom i značajnom investicijom rešen je višegodišnji problem liste čekanja i nedostatka kapaciteta u vrtićima jer će deca sa liste čekanja biti upisana u novi objekat. Vrtić se nalazi na prelepoj lokaciji, neposredno uz Gradski park, izgrađen je po svim važećim standardima i propisima za ovu namenu i pruža najsavremenije uslove za rad sa najmlađom decom. Namenjen je za decu jaslenog uzrasta od jedne do tri godine, a deca će biti raspoređena u 7 novih vaspitni grupa. Objekat ima 660 m2, prizemlje i sprat i uređeno dvorište sa dečijim igralištem. Objekat je opremljen najkvalitetnijom opremom, nameštajem i igračkama za decu. Grad Vršac je u potpunosti, samostalno finansirao izgradnju i opremanje ovog vrtića, a vrednost celokupne investicije iznosi 116 miliona dinara“, rekla je gradonačelnica Dragana Mitrović, prilikom današnjeg obilaska novootovrenog vrtića.

O novom objektu staraće se 20 zaposlenih lica od kojih je 14 medicinskih sestara – vaspitačica, posebno edukovanih za rad sa najmlađom decom jaslenog uzsrasta.

Podsetimo, ovo je u poslednjih 5 godina drugi novoizgrađeni vrtić u Vršcu, nakon objekta u starom garnizonu koji je otvren 2018. godina i takođe je namenjen za decu jaslenog uzrasta. Na kraju posete, gradonačelnica Dragana Mitrović, član Gradskog veća za obrazovanje Miroslav Lepir i direktorka Predškolske ustanove „Čarolija“ Emilija Dangubić, ostavili su simbolično otiske svojih dlanova uz sliku drveta na ulasku u ovaj vrtić.

 

x

Takođe pogledajte

Vršac: Kolekcionarska berza

Datum: Subota, 25 Maj 2024 Vreme: 10:00 Mesto: Dom vojske U subotu, 25. maja 2024.godine, ...