Vršac: Izložba slika „Naiva na staklu“ Marka Pantelića

Datum: Ponedeljak, 30 Oktobar 2023
Vreme: 17:00
Mesto: Galerija Doma vojske

U ponedeljak, 30. oktobra 2023. godine, u galeriji Doma vojske, s početkom u 17 sati, biće otvorena izložba Marka Pantelića „Naiva na staklu“.

O autoru i izložbi:
„Marka Pantelića je iznedrila banatska ravnica 1955. godine. Oni koji ravnicu posmatraju sa strane i geometrijski kažu da je monotona, ali za Marka Pantelića ona je veoma inspirativna. Autor vidi šta ona nosi u sebi i putem svojih slika nudi drugima ono što ga oduševljava u njoj. Svoje vizije pretvara u slike na staklu i svakim potezom kičice bliži je večnosti. Autor je svoju sudbinu vezao za Banatsko Višnjićevo gde se nadahnjuje stvaralačkim idejama. Prepoznatljivi likovi u prepoznatljivim situacijama čine slike prepoznatljivim, jer su na njima date sve karakteristike sredine u kojoj samouki umetnik bitiše. Potrebno je mnogo ljubavi, strpljenja i upornosti da bi se realizovale pojedine ideje slikara na staklu primenom tehnike Hlebinske škole…“ – navodi u svom osvrtu na autorov rad Hadži Borislav Novaković.
Marko Pantelić je do sada izlagao na više samostalnih i zajedničkih izložbi i svaki put je njegovo slikarstvo ostavljalo snažan utisak na posmatrače (posetioce). Autor je zaljubljenik u ljude kao „predmete“ svog umetničkog rada čije ponašanje uočava sa lakoćom koje spretno prenosi na svoje slike…

Izložbu će otvoriti Hadži Borislav Novaković.

Postavka je otvorena do 10. novembra, a moći će da se pogleda radnim danima od 9 do 14 sati.

x

Takođe pogledajte

Sterija ponovo na repertoaru vršačkog Pozorišta

Ansambl Narodnog pozorišta „Sterija“ počeo je sa radom na novoj predstavi za večernju scenu koju ...