Svetska dominacija Vanje Rankov: Uljmanka odbranila titulu najbolje u Evropi

Uljmanka Vanja Rankov iz vršačkog Tekvondo kluba Euro Šped, aktuelna svetska prvakinja, apsolutnom dominacijom odbranila je titulu prvakinje Starog kontinenta, na Evropskom prvenstvu za kadete u Beogradu.

„Vanja je još jedno dokazala da je neprikosnovena kad su u pitanju kadeti, jer je sve takmičarke pobedila u dve runde, što je retko ko uspeo da uradi na ovako velikom takmičenju“, kažu treneri Marin Dujić i Damir Fejzić.

 

Tekvondo klub Euro Šped je na Evropskom prvenstvu u Beogradu ucestvovao sa čak 7 takmičara iz naseg kluba. Da podsetimo, pored Vanjinog zlata, bronze su osvojli su Marko Stefanov i Maša Caran, a učestvovali su i Tereza Garić, Sara Radovanov, Lea Milutinović i Andrija Mihajlović.

„Ovo je istorijski rezultat za naš klub što se tiče medalja sa Evropskog kadetskog prvenstva. To je bio naš doprinos da Srbija u ženskoj kategoriji bude prva i druga u ukupnom plasmanu“, rekao je Dujić.

Da podsetimo i takmičare TK Euro Šped koji su ranijih godina u Vršca donosili medalje sa Evropskih takmičenja:
– 2005. – srebro Kukić Đorđe
– 2007. – zlato Perišić Dajana
– 2014. – bronze Stefanov Miljana i Jokanović Nevena
– 2022. – zlato Rankov Vanja
– 2023. – zlato Rankov Vanja i dve bronze Stefanov Marko i Caran Maša

A i sa Svetskih kadetskih takmičenja:
– 2013. – srebro Jovana Atlagic
– 2023. – zlato Vanja Rankov

„Danas naših 7 pionira nastupa na 2. klupskom Evropskom prvenstvu, dok junior Vuk Mihajlović nastupa na G1 turniru u Podgorici. Čestitamo svima koji su doprineli i doprinose da napravimo istorijski uspeh za naš klub i naš grad. Takođe, zahvalni smo Gradu Vršcu na podršci da stvaramo nove šampione“, kažu u TK Euro Šped.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...