Školski pribor na poklon đacima koji uče romski jezik u Pavlišu

Romski kulturni centar Pančevo doneo je na poklon školski pribor deci koja u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Pavlišu uče romski jezik sa elementima nacionalne kulture Roma, a povodom Međunarodnog dana romskog jezika.

Osim predsednika Romskog kulturnog centra Stevana Jovanovića pribor su uručili i Dalibor Nakić predsednik Nacionalnog saveta Roma, Aleksandar Radulović predsednik izvršnog odbora Nacionalnog saveta Roma, Jelena Jovanović pokrajinska poslanica i Ljiljana Mihajlović direktorka Kancelarije za inkluziju Roma, obe i članice nacionalnog saveta.

Pored njih podeli su prisustvovali i Alisa Šajn romska kordinatorka i zamenica predsednika Nacionalnog saveta Roma, Đulizara Ramadanović nastavnica romskog jezika, direktorka škole „Ðura Jakšić“ Danka Stanković, kao i gradski većnik Grada Vršca Miroslav Lepir.

Svi su poželi deci uspešnu nastavu romskog jezika kao i poziv drugim školama da od naredne školske godine slede primer Pavliša i da sva romska deca koja pohađaju redovnu nastavu, kao izborni predmet uče svoj maternji jezik.

Ukupno je 40 romske dece dobilo školski pribor koji uče ovaj izborni predmet.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...