Predstava Baletske škole „Dimitrije Parlić“ 22. maja u Vršcu: Uđite sa nama u svet ritma i pokreta!

Baletska predstava učenika Baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva, Alibunara i Vršca, u saradnji sa Kulturnim centrom Vršca, održaće se 22. maja, od 18 časova, u Kongresno – muzičkoj dvorani Centra Millennium.

„Uzbudljiva predstava „Na prstima kroz vreme“ otkriva tajne i priče o nastanku najpoznatijih plesova. Od drevnih rituala do modernih trendova, ova predstava će Vas provesti kroz vremensku liniju plesnih inovacija. Pripremite se za neverovatno putovanje kroz istoriju, ispričano kroz plesne korake i strastvene izvedbe. Otkrijte kako su plesovi oblikovali kulture i istoriju, i kako se njihova priča i danas ispisuje na plesnim podijumima širom sveta“, kažu organizatori.

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ ima bogatu istoriju i značajan doprinos baletnoj sceni Srbije. Osnovana 1979. godine kao niža baletska škola, zvanično je postala samostalna 1995. godine. Sa sedištem u Pančevu, ova škola je postala poznata po visokom standardu obuke i pripremi mladih talenata za profesionalnu karijeru u baletu.

Nedavno, škola je proširila svoj uticaj otvaranjem odeljenja u Vršcu. Ovo otvaranje omogućilo je deci iz Vršca i okoline da se školuju u baletu i dobiju diplomu osnovne baletske škole. Pripremno odeljenje, namenjeno uzrastu od 6 do 9 godina, pruža mlađim talentima osnovne baletske veštine i priprema ih za dalje školovanje. Osnovna škola, za uzrast od 10 do 12 godina, u svoje četiri godine trajanja, produbljuje tehnike baleta i razvija umetničke talente.

Ono što je posebno važno jeste da je školovanje u Baletskoj školi „Dimitrije Parlić“ besplatno i usklađeno sa redovnom nastavom u osnovnoj školi, te omogućava deci da se razvijaju, ne samo kao igrači, već i kao učenici, koji balansiraju između umetnosti i obrazovanja.

x

Takođe pogledajte

Vršac: Kolekcionarska berza

Datum: Subota, 25 Maj 2024 Vreme: 10:00 Mesto: Dom vojske U subotu, 25. maja 2024.godine, ...