Pažljivkova smotra: U Vršcu učestvovalo 10 osnovnih škola i 12 grupa predškolaca

Grad Vršac, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, u Narodnom pozorištu „Sterija“, treću godinu zaredom, organizovao je takmičenje u poznavanju saobraćaja za predškolce i učenike prvog i drugog razreda pod nazivom „Pažljivkova smotra“.

Na takmičenju je učestvovalo 10 osnovnih škola i 12 ekipa predškolaca. Cilj projekta je da deca u ranom uzrastu usvoje pravila ponašanja u saobraćaju i da kao pešaci budu bezbedni učesnici u saobraćaju.

Ispred Grada Vršca prisustvovao je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje, koji je istakao da su sva deca pokazala odlično znanje.

“Kao i na svakom takmičenju, tako i na ovom, pored izuzetno pokazanog znanja svih učesnika, izdvojili su se učenici Osnovne škole „Olga Petrov Radišić“, koji su pobedili u konkurenciji prvih i drugih razreda, a u konkurenciji predškolaca najbolja je bila ekipa iz vrtića Pčelica. Čestitamo pobednicima i želimo im puno uspeha na regionalnom takmičenju, koje će se održati u Vršcu, 27. maja, a pobednici će se plasirati na republkičku smotru, koju organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja“, izjavio je Lepir.

x

Takođe pogledajte

Vršac: Kolekcionarska berza

Datum: Subota, 25 Maj 2024 Vreme: 10:00 Mesto: Dom vojske U subotu, 25. maja 2024.godine, ...