Opšta bolnica Vršac dobila najsavremeniji mamograf vredan 24 miliona dinara

Opšta bolnica Grada Vršca dobila je digitalni mamograf poslednje generacije, te se pregledi dojke sada obavljaju najsavremenijom metodom. Otvoreni su termini za zakazivanje skrining pregleda i sve zainteresovane žene mogu zakazati pregled u Opštoj bolnici “Vršac”.

Gradonačelnica Grada Vršca Dragana Mitrović posetila je danas Službu radiologije, pre svega kao žena koja je odgovorna prema svom zdravlju. Pozvala je sugrađanke da obave preventivni pregled. Prva mamografija kod žena, kao i redovni, preventivni pregledi nakon četrdesete godine života, značajan su korak napred kada je zdravlje u pitanju.

“Nabavkom digitalnog mamografa vrednog 24.000.000 dinara, radiolozi su dobili opremu koja će omogućiti kvalitetniju, bržu i precizniju dijagnostiku. Nakon nabavke novih stacionarnih i pokretnih rendgen aparata, najsavremenijeg aparata za ultrazvučnu dijagnostiku, kao i CT skenera, bolnica je dobila kompletno obnovljenu i savremenu radiološku službu, a naše sugrađanke mogućnost da na visoko kvalitetnom aparatu obave pregled, koji je zlatni standard u prevenciji karcinoma dojke. Naša misija je da podignemo svest o važnosti preventivnih pregleda. Njihov cilj je pravovremeno otkrivanje tumora dojki, što omogućuje potpuno izlečenje, a zdravlje naših pacijentkinja nama je prioritet. Nabavka je izvršena u okviru velikog opremanja zdravstvenih ustanova na teritoriji cele Srbije. Predsednik Republike Srbije najavio je i isporuku prve magnente rezonance u Vršcu za mart 2024., što će našim građanima omogućiti jednu potpuno novu dimenziju dijagnostike i to bez listi čekanja. Pozivam sugrađanke da brinu o svom zdravlju i iskoriste prednosti najsavremenijeg mamografa i na vreme se pregledaju“, rekla je Dragana Mitrović, gradonačelnica Grada Vršca. Lekari u Službi radiologije su veoma zadovoljni nabavkom digitalnog mamografa, jer sada mogu da odrade stručni lekarski pregled na najvišem nivou.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...