Vršac: Olimpijski trening sa OTP bankom

„U Vršcu je održan „Olimpijski trening sa OTP bankom”na kojem su čestvovali učenici svih pet gradskih osnovnih škola takmičeći se u mnogim sportskim, edukativnim i kulturnim radionicama kroz koje su imali priliku da uz igru i druženje razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti. Ciljevi projekta su: edukacija dece o osnovnim pravilima sportske igre; podsticanje besplatne škole sporta dostupne najmlađim sugrađanima; ohrabrivanje dece na aktivno bavljenje sportom; promocija olimpijskih vrednosti; promocija Olimpijskog tima Srbije – pozitivnih uzora najmlađima, kao i promocija sporta i zdravog načina života koji su građanima na dohvat ruke.

Trening je održan kroz 5 stanica koje predstavljaju 5 kontinenata na kojima su se osnovci oprobali u različitim sportovima kao što su atletika, rukomet, odbojka i dr., kao i da nakon završenog projekta što veći broj mladih počne da trenira neki od sportova u klubovima u našem gradu. Uz to, kroz interaktivne radionice, svi učesnici imali su priliku da nauče više o olimpijskim vrednostima i olimpizmu.

Ceo događaj je realizovan kroz pet stanica:

1. STANICA AFRIKA – Crni olimpijski krug – Atletika

2. STANICA AMERIKA – Crveni olimpijski krug – Odbojka

3. STANICA AUSTRALIJA –Zeleni olimpijski krug – Rukomet

4. STANICA AZIJA – Žuti olimpijski krug – Košarka

5. STANICA EVROPA – Plavi olimpijski krug – „Olimpijski kviz”. Ova stanica simbolično predstavlja dom, a učesnici se nakon puta oko sveta „vraćaju kući” gde će imati priliku da pokažu znanje o olimpijskim vrednostima, olimpijskom pokretu i olimpijskim igrama kroz Olimpijski kviz.

Kroz aktivno učestvovanje i profesionalno vođenje, deca su imala priliku da se oprobaju u 4 sportske aktivnosti na interaktivan i zanimljiv način, kao i da nauče više o sportu kao sinonimu za fer-plej, prijateljstvo i toleranciju. Svaka stanica-kontinent imala je domaćine-trenere koji su uz profesionalne animatore posvećeno vodili učesnike da se oprobaju u različitim sportovima i radionicama. „Photobooth” aktivacija – tokom trajanja radionica biće organizovano slikanje sa raznim rekvizitima. Ove fotografije će se deliti svim učesnicima besplatno kao uspomena na događaj.

Svi učesnici događaja dobili su majice i učesničke medalje, a pobednici ovogodišnjeg Olimpijskog treninga su učenici OŠ “Jovan Sterija Popović” koji će kao nagradu dobiti sportske rekvizite potrebne školi (lopte, vijače, greda..) u vrednosti od 180 hiljada dinara.”

Video je u prilogu:

 

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...