Novogodišnji cuger u Vršcu: Pobednik Saša Grujić

U prostorijama ŠK Bora Kostić u Vršcu priređen je Novogodišnji brzopotezni šahovski turnir, čijem je održavanju prethodila redovna godišnja Skupština tog uglednog vršačkog kluba.

Učestvovala su dvanaestorica cugeraša izBanatskog Karlovca, Plandišta i Vršca.Među akterima bili su jedan FIDE majstor i jedanaestorica majstorskih kandidata iz južnog Banata.Odigrano je jedanaest kola po jednokružnom Bergerovom sistemu parovanja.Tempo igre bio je pet minuta po igračudo kraja svake partije.

Posle uzbudljivih borbi na 64 polja, prvo mesto i glavnu nagradu od dve hiljade dinara osvojio je poznati vršački cugeraš, majstorski kandidat Slavoljub Saša Grujić, sa devet poena.

Po 8,5 poenana svoj kontoupisali su drugoplasirani majstorski kandidat Dušan Petrović iz Plandišta i vršački FIDE majstor Boško Đonin,koji je zauzeo treću poziciju.

Četvrti stepenik zaposeo je majstorski kandidat Radovan Janićijevski iz Plandišta,a petoplasirani je majstorski kandidat Milan Pović iz Banatskog Karlovca, pri čemu su obojica uknjižili po sedam poena.

A po šest poena osvojili su vršački majstorski kandidati –šestoplasirani Slobodan Simić i Lazar Petrović, koji je nadmetanja završio na koti sedam.

Ovde je ujedno i stavljena tačka na spisak nagrađenih igrača.

Plasman šahista sa istim brojem upisanih poena određen je na osnovu Sonebornovog koeficijenta

 

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...