Marko Kešelj i Dragana Mitrović uručili opremu sportskim klubovima u Vršcu i Uljmi

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj boravio je danas u poseti Vršcu. Sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović i članom Gradskog veća za sport i omladinu Markom Rašićem, uručio je sportsku opremu i sportske rekvizite Odbojkaškom klubu „Koral“ i stonoteniskom klubu „Vršac“, a potom u Uljmi i streljačkom klubu „Uljma“.

„Ovo je još jedan od vidova ogromne podrške koje Ministarstvo sporta pruža sportskim klubovima širom naše zemlje, pa tako i vršačkim. Veoma mi je drago da je u Vršcu bavljenje sportom zaista raznovrsno, mnogo dece se bavi sportom što je veoma važno, a mi kao lokalna samouprava izdvajamo značajna sredstva kako bismo podržali sve sportove kojima se naša deca bave, a ne samo one najpopularnije. Grad vršac će i u budućnosti nastaviti da potpomaže sportove na teritoriji celog grada, jer kada obiđete klubove i vidite koliko se divne i talentovane dece bavi sportom onda je to za nas zadatak da im omogućimo sve što je neophodno za postizanje vrhunskih rezultata kako u zemlji ta ko i u inostranstvu“, izjavila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj nije krio zadovoljstvo na kraju svoje današnje posete Vršcu.

„Izuzetno mi je drago da sam ponovo u Vršcu. Vršac je grad sporta, a ja kao bivši košarkaš najbolje znam koliko Vrščani vole sport. Drago mi je da sam danas imao priliku da obiđem odbojkaški, stonoteniski i streljački klub, gde sam se napunio pozitivnom energijom videvši dečicu kako se bave sportom i kako sa toliko uživanja pristupaju treninzima. Vlada Republike Srbije i Ministarstvo sporta ovim akcijama, pokazuju da za nas nema malih klubova, a mi ćemo u narednom periodu pokazati kroz ove simbolične donacije da sportisti uvek mogu da računaju na svoje ministarstvo“, istakao je Kešelj.

x

Takođe pogledajte

Vršac: Kolekcionarska berza

Datum: Subota, 25 Maj 2024 Vreme: 10:00 Mesto: Dom vojske U subotu, 25. maja 2024.godine, ...