JKP Drugi oktobar uspešno sprovelo jesenju akciju „Oktobar mesec čistoće“

Javno komunalno preduzeće Drugi oktobar uspešno je sprovelo jesenju akciju „Oktobar mesec čistoće“. Ekipe komunalca, uz pomoć Građevinske operative, očistili su grad od kabastog i zelenog otpada, koji je bio podeljen u 4 reona.

Tokom ove akcije ukupno je izneto 5.5 tona kabastog otpada, 100 tona uličnog zelenog otpada, a na reciklažu je predato skoro 4 tone sekundarnih sirovina. Na Agriko pijaci su organizovane dve humanitarne akcije “Smanji otpad doniraj odeću”, gde su puna dva kamiona odeće i obuće donirana Domu za decu i omladinu „Vera Radivojević“ iz Bele Crkve, Crvenom krstu Vršac i školi “Jelena Varjaški”.

Za učenike vrtića i osnovnih škola vrata JKP “Drugi oktobar” bila su širom otvorena. Učenici su bili u prilici da posete Zelenilo, prihvatilište i azil za pse, fabriku za preradu pijaće vode u Pavlišu.

„Ovim putem želimo iskreno da se zahvalimo svim sugrađanima koji su učestvovali i doprineli akciji „Oktobar mesec čistoće“. Hvala vam na vašem nesebičnom doprinosu i podršci. Pozivamo sugrađane da svakodnevno neguju i izgrađuju svoje dobre navike u pravilnom razvrstavanju i odlaganju otpada, do sledeće akcije „April mesec čistoće“ kako bismo zajedno radili na čistijoj i lepšoj životnoj sredini, u Vršcu, gradu koji volimo i u kome živimo i radimo…“, saopštilo je JKP Drugi oktobar Vršac.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...