IT: Telefoni Samsungove Galaxy S24 serije će biti “najpametniji AI telefoni ikada”

Prema nezvaničnim informacijama, S24 serija imati funkcije slične ChatGPT-u i Google Bard-u pa će moći da kreiranja sadržaje i priče samo na osnovu nekoliko ključnih reči.

Na nedavnom predstavljanju svojih Pixel 8 i Pixel 8 Pro pametnih telefona, Google je najavio više novih funkcija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI), ali – ako je verovati poslednjim glasinama – Samsung radi na nečemu što je još “pametnije”.

Sudeći pre pomenutim, još uvek nepotvrđenim informacijama, predstojeći Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra pametni telefoni korejske kompanije će biti “najpametniji pametni telefoni koji koriste veštačku inteligenciju”, značajno ispred onoga što novi Pixel 8 uređaji imaju da ponude.

S24 serija će navodno imati funkcije prilično slične ChatGPT i Google Bard četbotovima, kao što je kreiranje sadržaja i priča na osnovu samo nekoliko unetih ključnih reči.

Sam Samsung je kreirao neke dodatne AI funkcije kao što je “tekst-u-sliku” (text-to-image) generativni AI alat, namenjen njihovim pamtenim telefonima najnovije generacije. “Govor u tekst” (speech-to-text) AI alat će takođe biti unapređen.

Uređaje S24 serije na nekim tržištma će pokretati novi Exynos 2400 čipset.

Isti izvor tvrdi da će Samsung u virtuelnog asistenta Bixby inkorporirati veštačku inteligenciju, pa će on ubuduće moći da vodi “mnogo ljudskije i pametnije razgovore” sa korisnikom uređaja.

Uređaji Samsung Galaxy S24 serije bi, nezvanično, trebalo da budu predstavljeni tokom januara 2024. godine.

 

 

 

x

Takođe pogledajte

Sterija ponovo na repertoaru vršačkog Pozorišta

Ansambl Narodnog pozorišta „Sterija“ počeo je sa radom na novoj predstavi za večernju scenu koju ...