“Heroji Halijarda” 4. i 5. novembra u vršačkom Centru Millennium

Centar Millennium saopštio je da će se film Radoša Bajića “Heroji Halijarda” prikazivati u Kongresno-muzičkoj dvorani 4. i 5. novembra.

U proleće 1944. godine, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu, u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“.

U pozadini ovog istorijskog događaja odvija se priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima.

Ilija, najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

Glume Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, Steven William Moore, Čubrilo Čupić, Nina Nešković…

Centar Millennium je najavio i da će uskoro objaviti repertoar sa satnicama prikazivanja.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...