Gradska biblioteka Vršca predstavlja knjigu „Vreme u uspomenama“

Gradska biblioteka Vršca, u petak 17. maja, od 19 časova, predstaviće knjigu „Vreme u uspomenama“ Dragane Đorđević. O knjizi će govoriti književnica Jadranka Ćulum i autorka. Veče će muzikom upotpuniti pevačka grupa Istok 10 i Ilija Lile Maksić na gitari. Moderator večeri je Sanja Vukelić.

„Vreme u uspomenama“ (izdavač Istorijski arhiv u Pančevu) je putopisna knjiga u ciklusima ili kako je to nazvala recenzentkinja knjige prof. Dana Mandić Popović svojevrsna putopisna poezija. „Ova knjiga jeste istorijski udžbenik, turistički i planinarski vodič, spomenar, leksikon, kao i zbirka uzdaha i treptaja. Neko je rekao da Dragana Đorđević ne ume da ostari pre svih nas. Možda je ponekad umorna od silnih političkih, zdravstvenih, kulturoloških, religioznih i planetarnih pandemija, ali ona zna da samo sebe može menjati u svetu kakav jeste i zato hoda, fotografiše, zapisuje, smeje se i deli svoje bisere sa čitaocima“, kaže se u najavi događaja.

Dragana Đorđević je rođena 1954. godine u Negotinu. Profesor je pedagogije, predavala je psihologiju i logiku u kladovskoj gimnaziji, što je doprinelo da se radoznali stvaralački duh oproba i u pisanju o doživljenim putovanjima po zemlji i inostranstvu. Dobitnica je priznanja na Međunarodnom književnom festivalu „Inđija Pro poet 2023“ u kategoriji – proza, za najbolju kratku priču u 2022/2023. godini.

x

Takođe pogledajte

Vršac: Kolekcionarska berza

Datum: Subota, 25 Maj 2024 Vreme: 10:00 Mesto: Dom vojske U subotu, 25. maja 2024.godine, ...