Grad Vršac spreman dočekuje zimu

Smotra mehanizacije kojom će se putevi održavati predstojeće zime na teritoriji grada Vršca, izvršena je danas.

“Iskoristili smo priliku da pogledamo mehanizaciju koja će biti korišćena za zimsko održavanje puteva. U pitanju je najsavremenija mehanizacija koja će biti na raspolaganju tokom čitavog perioda trajanja zismog održavanja. Obezbeđene su dovoljne količine soli i kamenog agregata, u šta smo se mogli uveriti današnjim obilaskom. Usled povećane potrošnje predviđena je i nova nabavka neophodnih količina”, rekao je Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Na teritoriji Grada Vršca oko 200 kilometara puta održava lokalna samouprava, dok oko 70 km državnih puteva održavaju Putevi Srbije.

Vremenska situacija pratiće se na dnevnom nivou i bez obzira na vremenske uslove, mehanizacija i ljudstvo biće 24 časa u stanju potpune pripravnosti i spremni da odgovore na sve zahteve.

Grad Vršac je u potpunosti uključen u rad putem svojih komunalnih službi, na osnovu Ugovora o Javnom privatnom partnerstvu.

“U slučaju ekstremnih zimskih uslova sa svojom mehanizacijom i ljudstvom uključiće se i JKP Drugi Oktobar, koji poseduje mehanizaciju potrebnu da odgovori na sve dodatne zahteve”, rekao je Čebzan.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...