Grad Vršac investira 13 miliona evra u rekonstrukciju atmosferske kanalizacije

Grad Vršac, tokom proteklih godina, uložio je 245.945.335,63 dinara bez PDV-a, u Projekat rekonstrukcije i unapređenja vodovodnog sistema.

Izrađeno je 10 projekata za rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže u Gradu Vršcu: Izrada mernih mesta na sistemu vodosnabdevanja, Rekonstrukcija magistralnog cevovoda (prečnik,a 400) Pavliš-Vršac, Rekonstrukcija i dogradnja cevovoda u ulici Hajduk Veljka. Odrađena je rekonstrukcija i dogradnja cevovoda u ulici Vojvođanskih brigada, a sama rekonstrukcija cevovoda u sledećim ulicama: Vojvode Knićanina, Svetozara Markovića,Sterijina, Kozaračka, Stevana Mokranjca, Nikite Tolstoja, Skadarska.

Izrada projektne dokumentacije iznosila je 3.358.393,00 dinara bez PDV-a.

Tokom 2020. godine, pristupilo se izradi Projektnog zadatka za izradu Generalnog projekta odvođenja atmosferskih voda Grada Vršca, a završen je prošle godine kroz Program 6-vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda.

Prva faza, koja je u toku, podrazumeva izradu pomenutog Generalnog projekta, kao i projektovanje 19 mikro-lokacija do nivoa projekta za izvođenje. Druga faza podrazumeva izgradnju i rekonstrukciju atmosferske kanalizacije. Na osnovu pomenutih projekata, Grad Vršac izvojiće oko 13.000.000 evra.

U okviru kontinuiranih napora da se spreče poplave i osigura pravilno odvođenje kišnice, radi se na čišćenju atmosferskih kanala. Redovno čišćenje kanala sprečava začepljenje i potencijalne probleme poput poplava i stagnacije vode.

“Glavni cilj je da se radi na poboljšanju kvaliteta života svakog pojedinca, projekti i radovi su od velikog značaja i svi napori su usmereni ka tome. Srbija i Vršac ne smeju da stanu, zato smo vredno radili, radimo i radićemo. Čeka nas još puno toga da odradimo, ali predaja nije opcija, što se vidi iz svih dosadašnjih radova i velikih ulaganja”, istakla je Dragana Mitrović, gradonačelnica Grada Vršca.

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...