Brzopotezni turnir u znak sećanja na šahiste Vršca i šah kluba „Bora Kostić“Vršac koji nisu više sa nama

Šahovski klub „Bora Kostić“ Vršac organizuje memorijalni turnir – turnir sećanja na svoje nekadašnje članove, takmičare i ljubitelje koji su preminuli i nisu više sa nama ali su i dalje u našim sećanjima.

Veliki broj članova šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac su napustili ovaj svet i otišli u neki drugi, možda bolji, i možda tamo sada igraju neke šahovske partije koje nisu odigrali sa nama.

Zato je šah klub „Bora Kostić“ Vršac na inicijativu svog istaknutog člana mk Saše Grujića odlučio da napravi brzopotezni turnir na kome će se okupiti šahisti Vršca i okoline i setiti se ovih svojih šahovskih prijatelja i rivala, i odati im poštu svojim okupljanjem i ovim turnirom koji će, nadamo se, postati tradicionalan i održavaće se uvek pred doček Nove godine.

Takmičara, članova kluba i ljubitelja šaha kojima je ovaj turnir posvećen je mnogo, nabrojaću samo neke, mk Dragoljub Grubišić, mk Dušan Bućan, mk Ratko Grozdanić, Ikat. Radomir Grujić, Ikat. Petar Popović, mk Slavko Jovanović, Ikat. Jovan Uzelac, mk Bata Todorović-Todorica, IIkat. Zdravko Santrač, II kat.Jovan Kovačev, IIkat. Lenka Vladislav, IIIkat. Đura Radmilović, IIIkat. Goran Bogosavljević, IIkat. Pavlov Ljubiša, Ikat. Stevan Živojinov, mk Dušan Nikolin, mk Radoslav Stoiljković, mk Dušan Galonja, Ikat. Miomir Janjić, IIkat. Momčilo Moma Rajković, IIIkat. Boža Radovanović Mini, IIkat. Pera Stajić i mnogi, mnogi drugi.

Koliko god da nabrojimo ovih sjajnih ljudi, šahista i prijatelja, uvek će neko biti izostavljen što ne znači da je manje traga ostavio u šahovskoj sredini Vršca i okoline.

Turnir će se održati u prostorijama šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac u ul. Žarka Zrenjanina br.19 u Vršcu, sa početkom u 16h.

Planirano je da se turnir igra po bergerovom sistemu takmičenja (igraće svako sa svakim) sa tempom igre 5min po igraču bez dodavanja vremena. Igraće se na elektronskim časovnicima.

Učesnici turnira će se pridržavati preporuka Šahovskog saveza za takmičenja koja se održavaju tokom pandemije virusa COVID-19.

x

Takođe pogledajte

„Koštana“ otvara festival klasike u Vršcu

Festival klasike „Vršačka pozorišna jesen“ zakazao je susret sa publikom od 25. do 30. oktobra, ...