Anabela iz Vršca posle 10 dana u Nemačkoj stala pred kamere: „Tražim momka s papirima, želim da ostanem“ VIDEO

Anabela se u Nemačkoj zaposlila kao konobarica u kafiću, ali ne planira tu zauvek da ostane.

Anabela je naglasila da je slobodna, dečko je bivši, pa je poručila da prednost imaju momci koji su duže u Nemačkoj i koji imaju papire.

„Tražimo dečka sa papirima, mora da bude sa papirima… pošto se meni ostaje ovde. A ljubav? Pa i to, u kompletu, ali sa papirima“, podvukla je ona. „Samo nemojte da budete neki dekica od 70 godina ali ni preko 30“, dodala je uz smeh Anabela koja bi ipak pre izabrala nekog koji joj se sviđa nego onog s papirima.

Na pitanje zašto je došla baš u Nemačku, rekla je da je to bila želja njenog tate. Inače, došla je sama, i od mlađeg društva zna samo ljude s posla s kojima je već izašla. Radi u jednom kafiću ono što je već radila u rodnom Vršcu i kao sezonac u Hrvatskoj – konobarisala. To je radila od 17. godine uporedo sa školom.

U Hrvatskoj je, veli, odradila dve sezone, a ova druga bila joj je bolja jer je radila u kafiću na plaži, na ostrvu Murter, pa nije morala baš rano da ustaje ali nije ni ostajala do kasno u noć jer se kafić na plaži zatvarao u 11 uveče.

Nemački je, kaže, učila u školi, osnovnoj i srednjoj, punih 12 godina, zna da čita i piše i može da se sporazume, posebno kad je reč o porudžbinama na poslu.

Radni dan joj kreće tako što se malo kasnije budi, spremi sebi nešto na brzinu da pojede, malo odmori i ide na posao.

U Srbiji je, kaže, zarađivala 400-450 evra plus bakšiš nije mogla da živi sama kao podstanar.

Seća se i najvećeg bakšiša „na sezoni“ od 130 evra na dan, a kad dođe veća grupa na ručak ili večeru dobijala je i po 20-30 evra po poseti.

Plan joj je da se zaposli u nekoj firmi jer neće doveka raditi u kafiću, kaže Anabela.

 

x

Takođe pogledajte

Profesor Stojanović iz Vršca jedan od pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

U okviru Međunarodne izložbe „Forum Rusija“, koja se održava u Moskvi, na velikoj svečanosti održanoj ...