Opšta bolnica Vršac bogatija za opremu vrednu 140 miliona

Opšta bolnica Vršac u narednih par dana završava montažu novog CT-a i novog stacionarnog rendgen aparata, a vrednost projekta je preko 60 miliona dinara. I to nije sve, jer je brojna druga vredna oprema stigla u vršačku bolnicu.

Veoma značajan trenutak za naše pacijente, jer smo na ovaj način kompletirali dijagnostiku koja je neophodna bolnici našeg nivoa.

Pored CT-a i RTG aparata, tokom 2022. godine je nabavljena oprema u vrednosti od 80 miliona dinara, kaže direktor Opšte bolnice dr Ivan Ivanović.

Prema njegovim rečima, Opšta bolnica je dobila RTG aparat – C luk za potrebe operacionog bloka, a koji se koristi uglavnom za ortopedske operacije, UZ aparat za odeljenje ginekologije, portabilni UZ za odeljenje kardilogije, mašinu za pranje hirurških instrumenta, autotransfuzijski uređaj, kompletno je završen proces zanavljanja sterilizacije u OP bloku, operacine lampe za sve hirurške sale, nabavili su opremu za laparoskopske operacije, elektrohiruršku jedinicu, parnu kotlarnicu…

“Velika zahvalnost Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na prepoznavanju potreba Opšte bolnice Vršac i izdvajanju sredstava za nabavku pomenute opreme. Na ovaj način će nivo zdravstvenih usluga u našoj bolnici biti podignut na veći nivo, pre svega na dobrobit naših pacijenata”, dodaje dr Ivanović.

On se osvrnuo i na zdravstvenu situaciju u Gradu Vršcu, prvenstveno u odnosu na teške COVID godine koje su za nama.

“Na teritoriji Grada Vršca znatno je povoljnija epidemiološka situacija, tako da u Opštoj bolnici Vršac, u ovom trenutku, nemamo hospitalizovanih pacijenta obolelih od Covid-19. Sve svoje resurse i kapacitete smo preusmerili na lečenje non Covid pacijenata, otvoren je maksimalni broj termina za ambulantne preglede, elektivni operativni program se radi u punom obimu, tako da se bolnica vratila u sistem funkcionisanja kao pre pandemije”, rekao je dr Ivanović.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

OTAC SRPSKE DRAME, JEDAN OD NAJVEĆIH KOMEDIOGRAFA: Na današnji dan, pre 217. godina, rođen je čuveni Jovan Sterija Popović

NA današnji dan 1806. godine u Vršcu je rođen Jovan Sterija Popović, otac srpske drame ...

Facebook