Ambasada Poljske donirala medicinski nameštaj za SBPB “Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu

Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu posetila je danas delegacija Ambasade Republike Poljske u Beogradu, povodom donacije ukupne vrednosti od 26.200 eura. Delegaciju je predvodio ambasador Poljske Rafal Perl, a događaju su prisustvovali i v. d. direktora SBPB Vršac, prim. dr Tatjana Voskresenski, članica Gradskog veća za zdravstvo dr Jelena Đokić, kao i predstavnici kolektiva bolnice i lokalne samouprave.

“Projekat u Vršcu, koji smo realizovali kroz program “Poljska pomoć”, od veklikog je značaja. Čestitam timu bolnice i nadam se dobroj saradnji sa njima i u budućnosti”, rekao je AmbasadornPerl i istakao da je kroz pomenuti program, u ovoj godini, ukupna vrednost implementiranih projekata u Srbiji 400.000 evra. Sredstva iz donacije korišćena su za implementaciju projekta “Poboljšanje kvaliteta zdravstvene nege pacijenata Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu”, kojim je ustanova konkurisala kod Ambasade Republike Poljske u Beogradu, putem konkursa “Poljska razvojna pomoć 2022”.

“Uspešna implementacija projekta rezultirala je nabavkom deset savremenih električnih kreveta sa antidekubitalnim dušecima i 30 noćnih ormarića sa hranilicama. To je nama veoma značajno za poboljšanje nege našim psihijatrijskim pacijentima i pacijentima na gerijatriji. Zahvaljujem se Ambasadi Republike Poljske i očekujem nastavak dobre saradnje, s obzirom da je naša bolnica, od deset odobrenih, prva realizovala projekat. U planu su nam još tri velika projekta u prekograničnom programu Srbija – Rumunija, kroz koje ćemo pacijentima obezbediti još bolje uslove za lečenje”, rekla v.d. direktora SBPB “Dr Slavoljub Bakalović” prim. dr Tatjana Voskresenski.

Posle razgovora sa menadžmentom bolnice, delegacija Ambasade Poljske posetila je prostorije u kojima se koriste elementi nabavljenog medicinskog nameštaja.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook