Veče japanske kulture održano u Vršcu

Udruženje Hanami iz Vršca sinoć je u Centru Millennium svečano predstavilo izložbu umetničkih fotografija autora Masakija Nakamure, koji je predstavio “Najbolje skrivane tajne Japana”.

Nakon toga, mnogobrojna publika je uživala u Rakugo predstavi i muzici, kao i sjajnom putovanju kroz Edo period.

Prisutne je pozdravio Tošio Cunozaki, bivši ambasador Japana u Republici Srbiji, koji je u ime Udruženja za muzičku razmenu Japana i Srbije sa sedištem u Tokiju izrazio veliko zadovoljstvo brojem ljudi koji su posetili ovaj događaj i predstavio sjajan umetnički trio koji čine Sanjutei Rakumaro (Rakugo majstor), Takako Hiraoka (Sopran) i Jošiko Kadota (klavir).

Prof. dr Ljiljana Marković, koja je ovogodišnja dobitnica najprestižnijeg priznanja Vlade Japana, Orden izlazećeg sunca – zlatni zraci sa rozetom, održala je govor kojim je mladima u publici na izuzetan način približila ovu vrstu japanske umetnosti.

Mnogobrojnim Vršcanima su se u publici pridružili Juki Ikoma, prva sekretarka Ambasade Japana u Odeljenju za kulturu i medije, profesori sa Beogradskog univerziteta, saradnici Vlade Republike Srbije, umetnici, profesori i učenici vršačkih škola…

Udruženje Hanami se zahvaljuje umetnicima i posetiocima, naročito onima koji nisu uspeli da nađu mesto za sedenje, a ostali su do kraja, da upoznaju umetnike iz Japana i postave izuzetno zanimljiva pitanja.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook