Ispred kuća ih vrebaju lisice: U Vršcu staricu divlja životinja ujela usred dana

U OKOLINI Gradskog groblja u Vršcu ovog leta pojavio se veliki broj lisica, koje se slobodno šetaju ulicama, iskaču iz kontejnera, ulaze u dvorišta, spavaju na stepeništu zgrada na Trgu Andrije Lukića.

Uznemireni meštani kažu da ih ima desetak, a jedna je čak i ujela staricu na ulici, ispred njene kuće. Služba “Zoohigijene” komunalnog preduzeća “Drugi oktobar” više puta je izlazila na teren, postavljala čak i zamke, ali ni jednog predatora u tom delu grada, zasada, nisu locirali.

Vrščanka D. Š., koju je lisica ujela usred dana, kaže, za “Novosti”, da je kobni susret s ovom divljači imala 8. avgusta, na svoj 72. rođendan. Oko 19 časova je, objašnjava, čistila ulični kanal od lišća, kada je životinja iskočila iz žbunja, ugrizla je za levu podlakticu i pobegla. Nije stigla ni da pokuša da se odbrani.

Bila je sakrivena u žbunu ispred moje kuće. Napala me je iz straha, kada sam se sagnula da pokupim lišće. Rana je baš velika i duboka. Lekari su mi rekli da do sada nisu imali slučaj da je lisica nekog ujela usred grada – objašnjava D. Š., koja je revoltirana što nema pravo na nadoknadu štete zbog zadobijenih povreda. – Na koja god vrata sam pokucala, rečeno mi je da ne mogu da dobijem odštetu, jer me je ujela divlja životinja, a ne pas lutalica. Pa, zaboga, nije me ujela u šumi ili na njivi, već ispred moje kuće, u gradu.

U službi “Zoohigijene” nam je rečeno da im, osim građana, prisustvo lisica prijavljuju i kolege koje rade na groblju, jer se one upravo tu najviše skupljaju. Mami ih hrana koju vernici ostavljaju na grobovima.

– Svakodnevno obilazimo taj rejon, ali dosad nismo primetili ni jednog predatora. Pokušali smo i da ih uhvatimo postavljanjem kaveza sa mamcima, ali je on iste večeri bio ukraden – predočava Dragan Plećić, poslovođa “Zoohigijene”.

Lisice se, dodaje, pojavljuju i u drugim perifernim delovima Vršca, od Margitskog do Kuštiljskog naselja. Tamo su, kaže, uspevali da ih uhvate i vrate u prirodu.

Izvor Novosti

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

OTAC SRPSKE DRAME, JEDAN OD NAJVEĆIH KOMEDIOGRAFA: Na današnji dan, pre 217. godina, rođen je čuveni Jovan Sterija Popović

NA današnji dan 1806. godine u Vršcu je rođen Jovan Sterija Popović, otac srpske drame ...

Facebook