Snažna performansa na tržištu dovela je kompaniju STADA do dvocifrenog rasta

STADA, u okviru koje posluje i kompanija Hemofarm, pokazala je istrajnost u izazovnom poslovnom okruženju obeleženom makroekonomskim i geopolitičkim neizvesnostima i prijavila dvocifreni rast prodaje i zarade u prvoj polovini 2022. godine.

Uprkos inflatornim pritiscima na robu i usluge, i prekidu lanca snabdevanja delom zbog konflikta u Ukrajini, STADA Grupa sa sedištem u Bad Vilbelu u Nemačkoj, nastavlja svoje putovanje rasta.

Organski rast i ponuda šireg portfolija pacijentima i zdravstvenim radnicima putem akvizicija i partnerstava omogućili su STADI da poveća korigovanu prodaju Grupe za 15% na 1.768 milijardi evra u prvoj polovini 2022. Korigovana za valutne fluktuacije i specijalne efekte, zarada pre kamate, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je za 23% na 386.5 miliona evra.

STADA je imala benefit od opsežnog rasta na tržištima za svaki od svoja tri strateška proizvodna segmenta: zdravstvene proizvode široke potrošnje, generičke proizvode i farmaceutske specijalitete.

„Naročito sam ponosan kako, približno 13.000 koleginica i kolega širom sveta, nastavlja da raste kroz preduzetništvo, uz agilnost i integritet i kao One STADA. Veoma visoki nivoi angažovanja nedavno potvrđeni kroz globalnu anketu zaposlenih vode do mnogih novih inicijativa u promenljivom zdravstvenom okruženju”, ističe generalni direktor STADE Peter Goldšmit.

„Fokus na upravljanje kompleksnim portfoliom koji se sastoji od preko 25,000 skladišnih jedinica (SKUs) koje se obezbeđuju putem ojačane i otporne mreže lanca snabdevanja omogućio je STADI da dosledno održava visok nivo usluge i da može zadovoljiti potražnju, nadmašujući time tržišni prosek,“ istakao je Goldschmidt. „Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim našim partnerima širom sveta, kojih je više od 500, koji nas podržavaju u daljoj izgradnji naše mreže lanca snabdevanja i koji činimo još otpornijim na krize. U mnogim zemljama mogli smo povećati naše učešće na tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje i generičkih proizvoda, dok nastavljamo da unapređujemo naš portfolio i pajplajn”, rekao je Goldšmit.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

OTAC SRPSKE DRAME, JEDAN OD NAJVEĆIH KOMEDIOGRAFA: Na današnji dan, pre 217. godina, rođen je čuveni Jovan Sterija Popović

NA današnji dan 1806. godine u Vršcu je rođen Jovan Sterija Popović, otac srpske drame ...

Facebook