BLAGAJNICA PRISVOJILA 6,9 MILINA DINARA: Ojadila trgovinski lanac iz Vršca, prisvajala čekove i dnevne pazare

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je salušana Snježana K. zbog sumnje da je oštetila privredno društvo “Univereksport” doo Novi Sad za 6.9 miliona dinara, u kom iznosu je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist.

– Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Snježani K. odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke – saopšteno je iz tužilaštva.

Na teret joj se stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u produženom trajanju, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Sumnja se da je ona kao blagajnik u maloprodajnom objektu “Univereksporta” doo u Vršcu od kasirki primala gotov novac i čekove od dnevnih pazara, koji, po njenom nalogu, kasirke nisu evidentirale u kasi, odnosno nisu unosile serijski broj čeka i druge podatke, već samo iznos. Kako je jedino ona bila zadužena za unošenje podataka o čeku u tabelu oštećenog privrednog društva, sumnja se da je nakon realizacije pravog čeka, umesto da ga obriše iz tabele, ona na njemu menjala poslednje dve cifre serijskog broja, kao i poslednje dve cifre tekućeg računa, za koji je navodno vezan ček – navodi se u saopštenju.

Na taj način je,kako se sumnja, stvarala privid da se na stanju u tom maloprodajnom objektu nalazi 1.093 čeka koji čekaju realizaciju, pri čemu je navedenim čekovima menjala rok dospeća.

Popisom od 10. maja je utvrdjeno da ti čekovi ne postoje u objektu, što je potvrdjeno i dopisom banaka da su čekovi fiktivni.

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

Nestala Vrščanka Radisavljević Jelena, ko god je vidi molimo Vas, da javite prvoj policijskoj stanici

U nedelju u 6 ujutru je nestala naša sugrađanka Jelena Radisavljević. Ukoliko ste je videli ...

Facebook