Rvački klub Vršac učestvovao je na prvenstvu Srbije u rvanju u Kragujevcu

U Kragujevcu je održano Prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom  za mlađe pionire,gde je takmičarka Rk Lokomotive Dijana Jovanović osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 38 kg i okitila se titulom vicešampiona Srbije. Takmičenje je bilo masovno uzelo je učešće preko 25 klubova iz cele Srbije i ovo predstavlja istorijski uspeh u novijoj istoriji kluba.

Dijana je ove godine nastupala na svim takmičenjima u kontinuitetu i osvojila 4 medalje na zvaničnim Prvenstvima Vojvodine,Srbije, Kupovima i to u svim kategorijama u kojim je nastupala,počev od 38,kg,42kg, i 45 kg uključujući i mlađe i starije pionirke.  Očekuje je krajem juna i prvo međunarodno takmičenje koje će biti održano u našoj zemlji.
Ovakav rezultat je proizvod njene volje i karaktera, kao i stručnog rada u klubu,gde je stručni štab pojačan i radi timski i na duže staze.
Stručni štab čini Mihajlo Antal,višestruki veteranski osvajač medalja sa svetskih prvenstava, Srđan Jovanović,profesor fizičke kulture,kao i Živa Nikolić,bivši proslavljeni rvač iz Omladinca iz Botoša i Proletera iz Zrenjanina,čiji je postupak licenciranja u toku.
Klub duguje zahvalnost školi Nikola Tesla, gde se odvijaju treninzi, Sportskom centru  Milenijum, kao i teretani Warior 013 u pomoći pri realizaciji treninga, kao i školi Jovan Sterija Popović, i razrednom starešini za razumevanje za odsustva. Ovo je prilika da ukoliko Dijana nastavi sa kvalitetnim radom i ubuduće, da kada se stvore uslovi i propozicije dozvole postane, reprezentativac naše zemlje. Da podsetimo da je Rk Lokomotiva jedan od najstarijih klubova u gradu i da su njene redove branili mnogi vrhunski sportisti.
Ove godine se početkom septembra u našoj državi u Beogradu održava Svetsko Prvenstvo u rvanju za seniore,što predstavlja veliku čast za našu zemlju i naš narod.
Rvanje je naš najtrofejniji sport i osvaja medalje u kontinuitetu na olimpijskim igrama i svetskim i evropskim prvenstvima, te svakako zaslužuje, pažnju,kao sport koji je rangiran u prvu grupu sportova po Nacionalnoj kategorizaciji sportova u skladu sa Strategijom razvoja sporta u Srbiji,

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U VRŠCU Policajac se zaposlio pre 2 godine, PRVO IZGUBIO DEDU, ČIJU JE SMRT JEDVA PODNEO, SADA USMRTIO OCA

Porodična tragedija dogodila se danas u Vršcu, kada je policajac, kako se za sada veruje, ...

Facebook