Atletski klub “Atina” iz Vršca, osvaja medalje u Beogradu

U Beogradu je održano takmičenje na Vojnoj Akademiji pod nazivom Otvoreno Prvenstvo Beograda za starije pionire do 16 godina.

Izvanredan nastup i odlične plasmane su ostvarili takmičari Ak Atine iz Vršca, koji su osvojili 3 srebrne medalje u izuzetnoj konkurenciji.
Dušan Knežević je osvojio srebro u trci na 60m sa rezultatom od 7,73 sekunde, u konkurenciji čak 55 takmičara. Marko Mladenovski je takođe osvojio srebro u trci na 300m sa rezultatom od 39,67 sekundi u konkurenciji 27 takmičara, dok je muška štafeta 4x100m u sastavu Marko Mladenovski, Damjan Nemanja, Marko Tankosić i Dušan Knežević takođe osvojila srebro u konkurenciji 14 prijavljenih štafeta  sa vremenom od 48,92 sekunde.
Treba napomenuti da su i Marko Mladenovski i Damjan Nemanja takođe izborili i A FINALE, kao 5-toplasirani i 7-plasirani od svih 55 takmičara.
Takođe Marku Tankosiću je malo nedostajalo do bronzane medalje u bacanju kugle, ali se na kraju morao zadovoljiti 4.mestom i rezultatom od 11,57 metara.
Buduće pojačanje Ak Atine Vladimir Radin, Srbin rodom iz Temišvara iz Rumunije, je takođe nastupao kao gost i postigao plasman u B FINALE sa rezultatom od 8,03 s u trci na 60m, kao i 10 vreme u trci na 300m sa vremenom od 40,60 sekundi.
Kod devojaka je klub predstavljala Nevena Krnčević, koja je iako mlađa pionirka uspešno se nosila sa starijim drugaricama i zabeležila vremena od 10,97 s na 60m ,odnosno 58,01 na 300m.
“Takmičenje je bilo izuzetno jako za ovaj uzrast, što ne čudi jer je ovo bila poslednja provera pred buduće Prvenstvo Srbije za starije pionire koje će se održati 2-3 jula u Sremskoj Mitrovici. Takmičari su pokazali izuzetnu borbenost, požrtvovanje i pre svega drugarstvo,koje je im donelo ovakav uspeh. Ovoj je kruna četvrogodišnjeg rada sa učenicima škole i sportistima jedne izuzetne generacije, koja je osvojila SOŠOV i koja sigurno nije rekla još  sve u vršačkoj i srpskoj atletici. Jako sam ponosan na moje takmičare,koje osim sportskih rezultata, krase i ljudske vrline.
Da bi se niska medalja nastavila, i cela generacija ostavila trajniji pečat u atletici,potrebno je puno više rada, odricanja i poboljšanja uslova za trening, pogotovu u zimskom periodu. Ja sam siguran da će Grad Vršac voditi računa da im obezbedi najbolje uslove što može , da izrastu u prave šampione, na ponos grada i Srbije” Izjavio je njihov trener pedagog fizičke kulture Srđan Jovanović

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U VRŠCU Policajac se zaposlio pre 2 godine, PRVO IZGUBIO DEDU, ČIJU JE SMRT JEDVA PODNEO, SADA USMRTIO OCA

Porodična tragedija dogodila se danas u Vršcu, kada je policajac, kako se za sada veruje, ...

Facebook