VOZAČI USKORO BEZ PROSTORA ZA GREŠKE Kamere na svim većim saobraćajnicama u Vršcu, u novi sistem uloženo 57 MILIONA DINARA

Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj odobrilo je Gradu Vršcu 57 miliona dinara za projekat “Inovativni sistemi za kontrolu i upravljanje saobraćajem na teritoriji Grada Vršca”.

U okviru ovog projekta predviđeno je postavljanje kamera na svim pristupnim putevima, kao i na pametnim semaforima koji će se nalaziti duž Bulevara Žarka Zrenjanina, Trgu Pobede i semaforu na raskrsnicama Kumanovska/Bulevar Miloša Obilića/Dositejeva/Stevana Nemanje – kaže član Gradskog veća Miroslav Lepir.

Ove kamere koristiće se za identifikaciju, upravljanje i kontrolu saobraćaja. Na semaforizovanim raskrsnicama ugrađivaće se tasteri za najavu pešaka i LED trake u podu.

– Monitoring centar nalaziće se prostorijama PS Vršac. U okviru ovog projekta za sada su izvršeni radovi na zameni kontrolerskih uređaja na semaforima i postavljeni su parking senzori na 100 parking mesta u gradu, a građani će putem aplikacije lakše pronalaziti slobodna parking mesta – kaže Lepir.

U narednom periodu planira se postavljanje radara kao i dve kamere za detekciju prolazaka kroz crveno svetlo, postavljanje optičkih kablova, kamera na pristupnim putevima i pametnim raskrsnicama i povezivanje celog sistema sa monitoring centrom.

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U VRŠCU Policajac se zaposlio pre 2 godine, PRVO IZGUBIO DEDU, ČIJU JE SMRT JEDVA PODNEO, SADA USMRTIO OCA

Porodična tragedija dogodila se danas u Vršcu, kada je policajac, kako se za sada veruje, ...

Facebook