U KC Vršac obeležena stogodišnjica rođenja Vaska Pope

Kulturni centar Vršac je bio domaćin posebnog poetsko-muzičkog recitala na rumunskom jeziku “(Ne)zaboravljene reči” u čast 100 godišnjice rođenja Vaska Pope. Program je bio organizovan u saradnji sa udruženjem ARS KOD i učestvovali su učenici OŠ “Olga Petrov Radišić” iz Vršca. Projekat je sufinasirao Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine. Tokom večeri učesnici su čitali delove iz biografije Vaska Pope i recitovali njegove pesme. Za muzički deo su bili zaduženi Fabijan Činč i Aleksandru Graure dok je najmlađi učesnik, Matijas Greonjanc pokazao je svoj slikarski talenat.

Događaju su prisustvovali konzul Danijel Bala ispred konzulata Rumunije u Vršcu i direktor Kulturnog Centra, Davor Stojković, koji je pozdravio učesnike. U ime grada goste i učesnike je pozdravio dr Trajan Kačina, član gradskog veća zadužen za kulturu. “Grad Vršac stavlja veliki akcenat na obeležavanje svojih velikana i ovo je još jedan program u nizu posvećen našem poznatom pesniku. Sve gradske kulturne ustanove su uključene u obeležavanju 100 godišnjice i saradnja sa civilnim sektorom u ovom projektu je od velikog značaja. Čestitam mladim i talentovanim učesnicima za njihov kulturni doprinos”, izjavio je ovom prilikom dr Trajan Kačina.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

OTAC SRPSKE DRAME, JEDAN OD NAJVEĆIH KOMEDIOGRAFA: Na današnji dan, pre 217. godina, rođen je čuveni Jovan Sterija Popović

NA današnji dan 1806. godine u Vršcu je rođen Jovan Sterija Popović, otac srpske drame ...

Facebook