Otvoren 12. Evropski kup u kendo borbama – disciplini vazdušni mač

U Centru Milenijum, svečano je otvoren 12. Evropski kup u kendo borbama – disciplini vazdušni mač, na kojem će učestvovati takmičari iz čak 32 zemlje. U čast jubileja 140 godina prijateljstva Japana i Srbije, očekuje se preko 700 borbi mladih samuraja Evrope. Organizator takmičenja je Kendo savez Srbije, a domaćini su najtrofejniji klub Gosinkan iz Vršca i Centar Milenijum.

Prisutne takmičare i goste pozdravila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, poželevši im puno uspeha i lepo druženje u našem gradu.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je vaša asocijacija odabrala Srbiju i Vršac za domaćina ovogodišnjeg Evropskog kupa i što se ovaj turnir održava u Centru Milenijum iza kojeg su dve decenije tradicije uspešnog organizovanja najvećih međunarodnih takmičenja u raznim sportovima. Raduje me ovoliko prisustvo mladih sportista iz cele Evrope, danas u našem gradu koji će se truditi da kao i uvek bude dobar domaćin i da pored sportskih uspeha, učesnici ovog takmičenja ponesu odavde lepe uspomene i nova prijateljstva. Grad Vršac, neprestano ulaže u svoje najsavremenije sportske objekte kao što su Centar Milenijum i Olimpijski bazen, a takođe paralelno gradi nove i značajno unapređuje postojeće kapacitete u skladu sa najvišim sportskim standardima, kako bi naša deca i mladi sportisti mogli da treniraju što više sportova, a takođe i kako bi naš grad u budućnosti mogao da ugosti takmičare u što više sportskih disciplina”, istakla je u svom obraćanju, gradonačelnica Dragana Mitrović.

Turnir je zvanično otvorio ambasador Japana u Srbije, nj.e. Takahiko Kacumata, a prisutnima su se potom obratili predstavnik Međunarodne Kendo asocijacije Konosuke Hashimoto, kao i Ivan Jovanović, predsednik Kendo saveza Srbije i generalni sekretar Saveza Adrijana Barši.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook