“Otkačena prosidba” premijerno u Vršcu

Premijera predstave “Otkačena prosidba” po tekstu Zorana Božovića i u režiji Petra Pjera Rajkovića, zakazana je za 5. maj u 20 sati na sceni Narodnog pozorište “Sterija” u Vršcu.

Ovo je inače i praizvedba teksta našeg poznatog komediografa, inače dugogodišnjeg profesora na katedri za rusku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

U predstavi igraju Miloš Đurović, Jovana Andrejević-Grujić, Sonja Radosavljević i Srđan Radivojević. Scenograf i kostimograf je Sofija Lučić.

Glavna dva neobična lika su uštogljeni profesor, koji na fakultetu predaje fonetiku i hirovita devojka, koju profesor pokušava da oslobodi dijalekatskog akcenta i da od nje napravi damu.

U osnovi priče imamo “Pigmaliona” Džordža Bernarda Šoa, koji je prilagođen našem mentalitetu i duhu vremena. Složenim mehanizmima komedije, postiže se gradacija koja će svakom gledaocu omogućiti lični odnos i stav prema situaciji i junacima, a vrsta i količina smeha biće valorizacija dela.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

OTAC SRPSKE DRAME, JEDAN OD NAJVEĆIH KOMEDIOGRAFA: Na današnji dan, pre 217. godina, rođen je čuveni Jovan Sterija Popović

NA današnji dan 1806. godine u Vršcu je rođen Jovan Sterija Popović, otac srpske drame ...

Facebook