Vršac: Novi studijski program u Visokoj školi

Na Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača “Mihajlo Pupin”, ubuduće će se školovati i strukovne medicinske sestre-tehničari. Za novi strukovni program vlada veliko interesovanje.

Visoka škola za obrazovanje vaspitača u Vršcu dobila je akreditaciju za novi strukovni program u okviru koga će se na visokom nivou usavršavati medicinske sestre i tehnničari. Potrebe za medicinskim kadrovima u domaćim zadravstvenim ustanovama sve su veće, a školi se već sada javlja više potencijalnih studenata nego što imaju mesta.

“U junu će biti otvoren konkurs za upis 28 studenata, u međuvremenu smo dobili dozvolu za rad tako da je pokrajinski sekretarijat uzeo u obzir činjenicu da smo akreditovali novi studijski program i svakao ćemo dobiti kvote i za budžetska mesta”, kaže Jelena Prtljaga, direktorka Visoke škole za obrazovanje vaspitača i dodaje: “još i pre nego što smo zvanično dobili akreditaciju ljudi su načuli tako da imamo već dosta poziva telefonskih i mislim da je ovo jedan pun pogodak.”

U Vršcu se medicinske setre i tehničari već dugo obrazuju na srednješkolskom nivou, a sada će imati priliku da se usavršavaju na visokom u svom gradu.

“Imamo tri zdravstvene ustanove, imamo veliku potrebu za medicinskim radnicima, ovo će privući i studente iz drugih gradova i svakako je jako značajno za Vršac i polako postajemo jedan centar za obrazovanje”, navodi Miroslav Lepir, član gradskog veća za obrazovanje.

U Vršcu postoje tri velike medicinske ustanove: Dom zdravlja, Opšta bolnica i specijalna bolnica za lečenje psihijatrijskih bolesti gde će studenti moći da obavljaju praksu i vežbe iz kliničkih predmeta, a po završetku školovanja za najbolje studente tu će biti obezbeđena i radna mesta.

 

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

Veliko isključenje struje u Vršcu 30. septembra

EPS Distribucija doo Beograd, Ogranak Pančevo, Pogon Vršac obaveštavaju korisnike da će, zbog radova na ...

Facebook