Izabrani najbolji sportisti za 2021. godinu, grad Vršac, nastavlja podršku sportu i sportistima

Svečana dodela priznanja najboljim vršačkim sportistima i ekipama u 2021. godini održana je sinoć u Kongresno-muzičkoj dvorani centra Milenijum, a najprestižnije nagrade otišle su u ruke bokserke Sandre Maran i fudbalera Aleksandra Lazevskog.

Najboljim sportistima pehare je uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, koja se na samom početku dodele i obratila prisutnima.

“Ponosna sam što je među nama veliki broj mladih nada vršačkog sporta koji će na najbolji način u budućnosti predstavljati naš grad u našoj zemlji, a i šire. Sigurna sam da ćete i vi jednog dana poneti i povelje najuspešnijih sportista Grada Vršca. Raduje me ovoliko prisustvo dece i mladih na današnjoj svečanosti koja bi trebalo da bude podsticaj svima da se bave sportom, što više se druže i žive zdravo, a ne moraju svi da budu na ovoj bini i dobiti plaketu jer i najveće sportsko takmičenje u istoriji, Olimpijske igre počivaju na motou „Važno je učestvovati“. Grad Vršac, kao jedna mala sredina iznedrio je vrhunske sportiste i izgradio najsavremenije sportske objekte kao što su Centar Milenijum i Olimpijski bazen, a lokalna samouprava će nastaviti sa podrškom sportskim klubovima i razvoju bazičnog sporta tako što će, kako u samom gradu, tako i u seoskim sredinama, nastaviti sa izgradnjom sportskih terena i zatvorenih sala za fizičke aktivnosti, kao i sa rekonstrukcijom postojećih objekata poput Gradskog stadiona. U ime Grada Vršca i u svoje lično ime čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima nagrade za Sportistu godine i želim puno uspeha u nastavku sportske karijere. Grad Vršac će se uvek ponositi vama i pružiti vam svu neophodnu podršku”, rekla je gradonačelnica Mitrović u obraćanju.

Dodeli su prisustvovali i Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, podsekretarka za sport i omladinu Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Aranka Binder i generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, kao i potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković.

Prodefilovali su binom nagrađeni, a najvrednije nagrade za najbolju seniorku i najboljeg seniora poneli su Sandra Maran i Aleksandar Lazevski.

Sandra Maran iz Boks kluba Gard standardna je reprezentativka Srbije i stipendista Bokserskog saveza Srbija. Gde god se takmiči Sanrda postiže zapažene rezultate. Prvak je Srbije, vicešampion Balkana, treće mesto na Kupu nacija…

Aleksandar Lazevski kapiten je OFK Vršca, a u prethodnoj godini pokazao je visok kvalitet fudbalskog umeća i sa trakom oko ruke predvodio svoj tim ka prvom mestu jesenjeg dela sezona u Srpskoj ligi. U svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri Aleksndar Lazevski ima šest osvojenih titula prvaka Srbije sa beogradskim Partizanom, a bio je i učesnik Lige Šampiona i Reprezentativac Makedonije.

Posthumno je dodeljena „Nagrada za životno delo“ nedavno preminulom velikom i čuvenom vršačkom sportskom radniku Vladanu Majstoroviću – Vlasti.

Bilo je i posebnih priznanja, pa je tako specijaLna zahvalnica dodeljena Košarkaškom savezu Srbije. Ženskom sektoru za razvoj ženskog sporta i promociji košarke na teritoriji Grada Vršca i dodela organizacije Kupa za žene Milan Ciga Vasojević. U ime Košarkaškog saveza Srbije plaketu je primila podpredsednica košarkaškog saveza Srbije, Ana Joković.

Najbolja ekipa seniorki za 2021. godinu je ekipa Streljačkog kluba Uljma, a specijalno priznanje dobila ženska ekipa Košarkaškog kluba Vršac.

Najbolja ekipa seniora za 2021. godinu je ekipa OFK Vršca, a najbolja Ekipa Grada za 2021. godinu je Tekvondo klub Eurošped.

Dobrih ekipa nema bez dobrih trenera. Za najboljeg u prethodnoj godini proglašen je Stevo Pavlović iz Bokserskog kluba Gard.

Najbolji junior za 2021. godinu je Dušan Vezmar, član Stonoteniske akademije Millennium, član Reprezentacije Srbije, jedan od najboljih juniora u Srbiji. Na najprestižnijem takmičenju TOP 12 osvojio je ubedljivo prvo mesto sa svih 11 pobeda.

Najbolja juniorka za 2021. godinu je Tara Đekić, članica Džudo kluba Lokomotiva, pobednik mnogih takmičenja, standardna reprezentativka Srbija. Tara je Prvak Vojvodine i Prvak Srbije u džudou. Pored toga, Tara se takmiči i u rvanju, gde je takođe prvak Srbije i od strane Olimpijskog komiteta Srbije uvrštena je u olimpijski program Pariz 2024.

Najbolji kadet za 2021. godinu je Vuk Mihajlović, član Tekvondo kluba Eurošped, član Repezentacije Srbije, pobednik na mnogim turnira na kojima je učestvovao. Na svetskom školskom prvenstvu, Školarijadi, Vuk Mihajlović je predstavljao Srbiju i ubedljivo osvojio prvo mesto i zlatnu medalju. Takođe, Vuk je i Prvak Srbije.

Najbolja kadetkinja za 2021. godinu je Romana Putnik, član Stonoteniskog kluba Jedinstvo Vlajkovac. Romana je predstavljala Srbiju na Školarijadi, najveći uspeh u 2021. godini joj je učešće na Svetskom školskom prvenstvu, gde je kao član ekipe osvojila prvo mesto, zlatnu medalju ekipno kao i bronzanu medalju u dublu.

Najbolji pionir za 2021. godinu je Stefan Radonjić Stonotenska akademija Millennium. Stefan je najperspektivniji stonoteniser u Srbiji, prepoznat i od strane Evropske stonoteniske federacije, a na svim turnirima u 2021. godini osvajao je prva mesta. Bio je prvi u top 12, prvak je Vojvodine i prvak Srbije.

Najbolja pionirka za 2021. godinu je Tanackov Marija iz džudo kluba Lokomotiva. Marija je na svim turnirima osvajala prva mesta, a najveći uspeh je prvak Vojvodine i prvak Srbije u kategoriji pionirki.

Specijalno priznanje dobila je i pionirka Milutinović Lea iz Tekvondo klub Eurošped za postignute rezultate u 2021 godini.

Naravno, tradicionalno su najbrojnija bila priznanja za one najmlađe, za Sportske nade. Priznanja su dobili Lana Orta – Vršački atletski klub 1926, Vasilije Ankić – Vršački atletski klub 1926, Vučkovac Anastasija – Bokserski klub Gard, Petrković Andrej – Bokserski klub Gard, Višacki Dunja – Košarkaški Klub Vršac, Tanackov Jelena – Dzudo klub Lokomotiva, Potkonjak Strahinja – Dzudo klub Lokomotiva, Petković Stefan – Karate klub Vršac, Suhecki Una – Karate klub Vršac, Tošić Anja – Ženski odbojkaški Klub Vršac, Gorjup Minja – Tekvondi klub Vršac, Rangelov Stefan – Tekvondo klub Vršac, Vlajić Marko – OFK Vršac, Panić Petar – Streljački klub Uljma, Lončar Sofija – Mačevalački Klub Karika, Pešić Petra – Mačevalački klub Karika, Vlahović Milica -Sokolsko društvo Vršac, Nađ Mia – Sokolsko društvo Vršac, Dragan Milica – Snowteam Vršac, Đokić Uroš – Snowteam Vršac, Ivanović Đurđa – Planinarsko smučarsko društvo Želežničar, Antonijević David Aleksandar – Planinarsko smučarsko društvo Želežničar, Gajta Aleksej – OFK Banat, Tarandža Đorđina – Ženski fudbalski klub Banat, Vujičić Marija – Badminton Klub Fanatik, Zdravković Mihajlo – Badminton Klub Fanatik, Đurić Nikolina – Plesni studio Millennium, Stanković Anastasija – Plesni studio Millennium, Mitrović Marina – Superstar Acro Dance, Radisavljević Anđela -Superstar Acro Dance, Vranješ Aleksa – Akademija Fudbala Kristal 2018, Stanaćev Milana -Odbojkaški Klub Banat, Papić Mihajlo – Odbojkaški Klub Banat, Jokić Lena – Tekvondo klub Eurošped Uljma, Rabijac Viktor – Tekvondo klub Eurošped Uljma, Caran Maša – Tekvondo klub Eurošped, Grbić Janko – Stonoteniski klub Jedinstvo Vlajkovac, Roman Lionel – Stonoteniski Klub Jedinstvo Vlajkovac, Jovulov Nikola – Tekvondo klub Eurošped.

Lepo i veselo bilo je juče u Milenijumu, a da bude i svečanije i potpunije doprineli su i muzički nastupi dua na harmonici Aleksa Jovanović i Vanja Lazar Kovač iz muzičke škole Josif Marinković Vršac, kao i soliste na klarinetu Ilije Nikolića.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

BLAGAJNICA PRISVOJILA 6,9 MILINA DINARA: Ojadila trgovinski lanac iz Vršca, prisvajala čekove i dnevne pazare

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je salušana Snježana ...

Facebook