Ministar Nedimović i pokrajinski sekretar Božić posetili Guduricu i vinariju “Nedin”

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić posetili su danas Guduricu i gazdinstvo i vinariju porodice Nedin, gde su održali sastanak sa vinarima i poljoprivrenicima iz ovog kraja. Ministra i pokrajinskog sekretara, u Gudurici, osim domaćina, dočekali su i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i zamenik gradonačelnice Dejan Santrač.

“Gudurica je veoma značajno mesto za Vršac, kada je u pitanju vino i vinski turizam. Želimo da razvijemo ovaj kraj i na taj način turističku ponudu Vršca učinimo još atraktivnijom. Današnja poseta ministra Nedimovića gazdinstvu Nedin, gde su se okupili i ostali vinari iz Gudurice, veoma je značajna. To je bila dobra prilika da poljoprivrednici postave pitanja u vezi sa subvencijama, ali i svim ostalim davanjima koje je Vlada Republike Srbije pripremila za oblast poljoprivrede. Inače, Grad Vršac posebno razvija strategiju razvoja vina i vinogradarstva, ne samo kao poljoprivredne grane već i zbog razvoja turizma našeg grada. Osim toga, Grad Vršac je pokrenuo inicijativu pred svim nadležnim institucijama za rešavanje imovinsko – pravnih odnosa u vezi sa starim guduričkim podrumima. Oni su jedna od atrakcija Gudurice i vinskog turizma i ovo je važan korak kako bismo dalje mogli da razvijamo ovu oblast”, istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Posetom ministra Nedimovića zadovoljan je i domaćin današnjeg sastanka, koji je održan u porodičnoj vinariji “Nedin”.

“Drago nam je što nas je ministar posetio i to je dokaz da neko misli i na nas u malim i zabačenim mestima. Naša vinarija bila je jedna od prvih registrovanih po novom zakonu i godinama u nazad smo koristili razne subvencije, a prednost je što možemo da konkurišemo i na pokrajinskim i na republičkim konkursima. Vinogradarstvo izisukuje stalna ulaganja, gotovo svake godine, pa nam je svaka subvencija i pomoć značajna”, objasnio je Josif Nedin, vlasnik vinarije “Nedin”.

Ministar Nedimović reagovao je danas povodom izjava Dejana Bulatovića, potpredsednika SSP. Poručio je opoziciji da su izgubili kompas, ali da će im narod u aprilu pokazati gde im je mesto.

“Da li kvaziopozicija stvarno misli da ako sto puta ponovi da SNS i Aleksandar Vučić moraju da odu s vlasti, da će se to i desiti? Da li stvarno misle da ako sto puta slažu i izmisle afere da će one postati istinite? To što ste uzeli nekog ko nije iz kruga dvojke da vam, ako mogu tako da kažem, “vodi” poljoprivredu u stranci, to ne znači da ste završili posao. Posebno ne nekog Bulatovića koji većinu vremena potroši naglabajući o tobožnjim aferama i stanju na selu, o kojima uzgred nema blage predstave, ni da li su tačne, ni šta tu ko od njih i o čemu laže”, rekao je Nedimović.

On kaže da je Bulatović barem mogao da ukaže Mariniki Tepić da se “ne blamira sa kokoškama u Moroviću za koje joj se priviđalo da su narkodileri”.

“Kad već ništa drugo ne zna, ni o izmišljenim aferama, o poljoprivredi tek, mogao je bar to da zna, jer mu je farma na samo 20 km od kuće. Šta od takvih onda i očekivati da mogu da urade dobro i pametno? Mada, možda je i znao, ali je onda još gore po njega, jer je svesno sa svojom koleginicom Marinikom slagao građane Srbije i po ko zna koji put su se do guše uvalili u svoje laži”, istakao je ministar poljoprivrede.

Nedimović je rekao da bi i on voleo da je u životu postizao ciljeve i menjao stvari samo izgovarajući želje, ali da to tako ne ide.

“Narod mora da vidi da ste nešto uradili. Mora da vidi da ste bar onu kućicu za kera koju sam vam pominjao napravili propisno i pošteno. Vidim da niste još, a i pošto vam je mozak namešten da smisli samo kako će u fotelju da se smesti, zato je nećete ni napraviti, niti odmaći igde. Pošto se vidim nadate i glasu ponekog seljaka, probajte onda da među njih pošaljete nekog ko će znati da im ponudi bar neko konkretno rešenje, a ne da im priča kako će oni koji su ih brutalni pokrali, sada da ih čuvaju. Bez brige gospodo. U lažima jeste izgubili kompas, ali će vam narod u aprilu objasniti gde vam je mesto, kad već meni ne verujete”, zaključio je ministar Nedimović.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

UČENIK MARKO MLADENOVSKI NASTAVLJA DA NIŽE SPORTSKE USPEHE

Na opštinskom takmičenju iz atletike, koje je održano u četvrtak 28.04.2022. godine u Vršcu, učenik ...

Facebook