OCENJIVANJE KVALITETA VINA I RAKIJE: Poljoprivredna škola Vršac prima uzorke od 17. do 28. januara

POLJOPRIVREDNA škola „Vršac“ ove godine jubilarni 30. put organizuje Smotru ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića, povodom školske slave – Svetog Trifuna.

Svečanost će, zbog neradnih dana, umesto 14. februara biti organizovana 11. februara, a prijem uzoraka je od 17. do 28. januara.

Uzorci se mogu slati poštom ili doneti u školu svakog radnog dana od 9 do 13 časova. Za vino je potrebno dostaviti tri boce, a za žestoka alkoholna pića dve. Kotizacija za učešće je hiljadu dinara.

-Za tri decenije održavanja, naša manifestacija je postala jedna od najznačajnijih za vinare i vinogradare u zemlji. Postali smo reper za dobro ocenjivanje ovih pića i, što je najbitnije, dobra polazna osnova za ljude koji tek kreću u neku proizvodnju, jer na osnovu naših ocena mogu da uvide šta dobro rade, a gde greše – ističe direktor škole Srđan Kliska.

Ocenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića obavlja se organoleptičkom metodom, a vina i organoleptičkom i hemijskom metodom. Analize škola radi sama, a u to su uključeni i učenici smera prehrambeni tehničar, kojima je to odlična praksa.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U VRŠCU Policajac se zaposlio pre 2 godine, PRVO IZGUBIO DEDU, ČIJU JE SMRT JEDVA PODNEO, SADA USMRTIO OCA

Porodična tragedija dogodila se danas u Vršcu, kada je policajac, kako se za sada veruje, ...

Facebook