Grad Vršac dobio novog većnika za kulturu

Skupština Grada Vršca potvrdila je izbor novog člana Gradskog veća, koji će resorno biti zadužen za kulturu. Izabran je Trajan Kačina iz Vršca, doktor istorijskih nauka.

Dr Trajan Kačina rođen je u Temišvaru 1985. godine. Osnovnu školu završio je u Nikolincima, a potom gimnaziju „Borislav Petrov Braca“ u Vršcu. Diplomirao je na Fakultetu za istoriju na Zapadnom univerzitetu u Temišvaru, gde je završio i master studije. Titulu doktora nauka stekao je na istom univerzitetu 2014. godine.

Već 12 godina zaposlen je kao profesor istorije u školama sa predavanjem na rumunskom jeziku na teritoriji Južnog Banata.

Aktivan je u naučnim istraživanjima istorije Vršca i okoline. Objavio je više naučnih radova i recenzija u domaćim i inostranim publikacijama za istoriju i arheologiju, na srpskom, rumunskom i engleskom jezikom.

Član je Centra za istorijske i arheološke studije pri Fakultetu za Istoriju na Zapadnom Univerzitetu u Temišvaru, a učestvuje i u arheološkim istraživanjima Rimskog grada Tibiskuma.

Od 2021. član je Upravnog odbora Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna.

Oženjen je, otac četvoro dece.

Trajan Kačina izabran je na mesto člana Gradskog veća za kulturu umesto Ivane Ranimirov koja je ranije podnela ostavku zbog izbora na mesto direktora Gradskog muzeja Vršac.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

BLAGAJNICA PRISVOJILA 6,9 MILINA DINARA: Ojadila trgovinski lanac iz Vršca, prisvajala čekove i dnevne pazare

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je salušana Snježana ...

Facebook