Devojka sa krilima odbranila titulu svetskog prvaka u paratekvondou, Vrščani dali ogroman doprinos

Paraolimpijka Dejana Bačko odbranila je titulu svetskog prvaka u paratekvondou, u Istanbulu, a Vršani Marin Dujić i Marija Vučetić, kao deo stručnog tima, dali su veliki doprinos ovom ogromnom uspehu. Dejana je rođena bez gornjih ekstremiteta. Odrasla je u domu „Kolevka” u Subotici, kasnije je živela sa roditeljima u Bačkoj Palanci i 2015. godine se preselila u Novi Sad zbog studiranja.

U njenoj sportskoj biografiji je i Evropsko prvenstvo na kojem je osvojila drugo mesto u paraolimpijskoj kategoriji, a kao veliki uspeh dodaje i nacionalno priznanje, odnosno nacionalnu penziju koju je dobila. Vicešampionka sveta bila je i 2017. godine na svetskom prvenstvu u Londonu.

“Volim da inspirišem ljude, jer mislim da sam dobar primer i da mogu dosta da nauče od mene. Držala sam svoje motivacione govore srednjoškolcima u Novom Sadu. Kada me sretnu na ulici ljudi mi kažu – „Ti si divna, puno zračiš, velika si nam motivacija, svaka ti čast“ – i uglavnom me pitaju samo da me zagrle i odu sa osmehom. To mi bude onako najdraže”, iskrena je bila Dejana, u izjavi za portal Priče sa dušom.

Kao devojčica je sanjala da postane umetnica i san joj se polako ostvario. Uskoro završava fakultet, trenira dva sporta, slika i ima mnogo obaveza.

Iako je rođena sa invaliditetom, bez ruku, Dejana pokazuje da uz snagu volje, ne postoji način da se spreči ispolavanje talenta koji poseduje. Tako je osim zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u paratekvondou, uspela da naslika Novaka Đokovića na impresivan način, i to tako da oduševi i njega lično.

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

Veliko isključenje struje u Vršcu 30. septembra

EPS Distribucija doo Beograd, Ogranak Pančevo, Pogon Vršac obaveštavaju korisnike da će, zbog radova na ...

Facebook