DZ Vršac: Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Od 14. oktobra počinje vakcinacija građana protiv sezonskog gripa (TorVaxFlu vakcinom) za uzrast između 18-64 godine.

U kategoriju lica u posebnom riziku za čiju vakcinaciju se navedena vakcina može primeniti spadaju:

osobe sa hroničnim poremećajima, plućnog sistema (uključujući astmu), hroničnim poremećajima kardiovaskularnog sistema (uključujući hipertenziju), metaboličkim poremećajima (uključujući šećernu bolest, gojaznost sa BMI”40), bubrežnom disfunkcijom hemoglobinopatijom, hroničnim neurološkim poremećajima, lica sa malignim oboljenjima, bez obzira na trenutni terapijski status, imunosupresijom (uključujući osobe sa HIV/AIDS, osobe sa funkcionalnom ili anatomskom asplenijom), lica sa izvršenim presađivanjem tkiva i organa – pripreme za presađivanje i drugo), kao i lica smeštena i zaposlena u socijalno-zdravstvenim ustanovama prema epidemiološkim indikacijama.

Vakcina protiv sezonskog gripa može se istovremeno davati sa vakcinom protiv Covid -19, pri čemu se vakcine daju u različite ekstremitete.

Vakcionalni punktovi na kojima će se vršiti imunizacija su:

  1. Dom zdravlja Vršac – Služba opšte medicine, radno vreme od 7 do 19 sati
  2. Dom zdravlja Vršac – Služba medicine rada, radno vreme od 7 do 14 sati
  3. Dom zdravlja Vršac – Ambulanta u ulici Dimitrija Tucovića, radno vreme od 7 do 19 sati
  4. Dom zdravlja Vršac – Garnizonska ambulanta (DIS) u ulici Stevana Mokranjca, radno vreme: ponedeljak od 13 do 19 sati; utorak-petak od 7 do 13 sati

U ambulanti u Uljmi i Izbištu vakcinacija počinje od 15. oktobra. Radno vreme ambulanti je od ponedeljka do petka od 7 do 13 sati.

x

Takođe pogledajte

TURISTIČKA organizacija Vršca za kraj oktobra sprema novu sajamsku manifestaciju – „Magična jesen“, koja će okupiti izlagače iz cele Srbije.

Kako je najavljeno, program manifestacije će objediniti sajmove cveća, zimnice, meda, lekovitog bilja, izrade tradicionalnih ...

Facebook