Regionalni brzopotezni turnir povodom pola veka postojanja Šah kluba Izbište

Šahovski klub Izbište, povodom pola veka postojanja, kao i povodom obeležavanja mesne i hramovne slave Usekovanije glave svetog Jovana preteče i krstitelja, organizovao je brzopotezni turnir. Učestvovala su 22 „cugeraša“ iz Pančeva, Vršca, Ritiševa, Uljme, Starčeva, Plandišta, Bele Crkve, Alibunara, Janošika i Izbišta.

Među učesnicima bili su devetorica majstorskih kandidata, petorica prvokategornika, četvorica drugokategornika i četvorica omladinaca. Odigrano je jedanaest kola po Švajcarskom sistemu žrebanja, a tempo igre bio je pet minuta po šahisti za svaku partiju.

Prvo mesto, pobednički pehar i glavnu nagradu od 4.000 dinara osvojio je majstorski kandidat Dušan Petrović iz Plandišta sa devet poena. Istovetan broj poena ubeležio je i majstorski kandidat Radovan Janićijevski, takođe iz Plandišta, ali je njemu, prema dodatnim kriterijumima, pripalo drugo mesto.

Najbolje plasirani omladinac je bio prvokategornik Stefan Pavlov iz Starčeva, koji je takmičenja završio kao dvanaestu, sa 5,5 poena.

x

Takođe pogledajte

DZ Vršac: Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Od 14. oktobra počinje vakcinacija građana protiv sezonskog gripa (TorVaxFlu vakcinom) za uzrast između 18-64 ...

Facebook