Sportskim izazovom u Vršcu završena Evropska nedelja sporta u Srbiji

Grad Vršac, u okviru Evropske nedelje sporta, danas je bio domaćin Sportskog izazova, događaja koji organizuje Olimpijski komitet Srbije.

Sa Vrščanima se družila i dvostruka osvajačica olimpijske medalje u tekvondou Tijana Bogdanović, koja je zajedno sa svim posetiocima učestvovala u raznim fizičkim aktivnostima, kao u i Olimpijskom času i Tribini sa sportistom.

U Centru Milenijum Olimpijski komitet Srbije i Grad Vršac, za sve posetioce, priredili su različite aktivacije u vidu promocije sporta, fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Prethodnih godina, Sportski izazov bilo je nadmetanje između gradova u broju vežbača koje je za cilj imalo da što veći broj ljudi podstakne na bavljenje fizičkim aktivnostima bez obzira na fizičku spremnost i godine. Ovoga puta, zbog epidemiološke situacije, Sportski izazov nema takmičarski karakter već za cilj ima da građane podstakne na bavljenje sportom i edukuje ih o olimpijskim vrednostima i zdravom načinu života.

Svi posetioci su bili u prilici da uzmu učešće u različitim sportovima kao što su fudbal, tekvondo, karate, odbojka, košarka, ragbi, atletika, stoni tenis, rvanje, kik boks, badminton, boks, džudo, savate, streljaštvo…

U okviru Sportskog izazova u Vršcu danas je održan i Olimpijski čas koji je školarcima približio olimpijske vrednosti kroz niz obrazovnih interaktivnih radionica. Najmlađi Vrščani imali su priliku da kroz različite aktivnosti steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, ali i da vežbaju uz TreninGO aplikaciju.

Evropska nedelja sporta je projekat pokrenut od strane Evropske komisije. Ove godine širom Evrope se održava po sedmi put od 23. do 30. septembra, a u Srbiji četvrti put zaredom.

Cilj događaja usmeren je podsticanje građana da se bave fizičkim aktivnostima bez obzira na godine i fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života. Tokom čitave nedelje organizovan je veliki broj događaja u gradovima širom zemlje.

Nacionalni koordinatori Evropske nedelje sporta za našu zemlju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta, a događaj je sufinansiran sredstvima programa Evropske unije Erasmus+.

Priprema i realizacija događaja izvedene su u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa kovid 19.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

Veliko isključenje struje u Vršcu 30. septembra

EPS Distribucija doo Beograd, Ogranak Pančevo, Pogon Vršac obaveštavaju korisnike da će, zbog radova na ...

Facebook