Gradonačelnici Dragani Mitrović uručen sporazum za projekat “Socijalno stanovanje u Balati”

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović prisustvovala je danas u Beogradu ceremoniji uručenja sporazuma o donaciji za projekat „Socijalno stanovanje u Balati“. Ukupna vrednost donacije iznosi 753.400,00 američkih dolara, od čega Evropska unija donira 640.390,00 američkih dolara, dok su preostala sredstva obezbeđena iz budžeta Grada Vršca.

Za potrebe realizacije ovog projekta Grad Vršac je obezbedio i parcelu koja je u vlasništvu grada, a u prethodnoj godini opredeljena je za socijalno stanovanje, te pripremio potrebnu urbanističko – građevinsku dokumentaciju neophodnu za početak izgradnje novih stambenih jedinica u okviru ovog projekte.

Predviđeni rok za završetak projekta je 31.10.2022. godine.

Grad Vršac prepoznao je potrebu za povećanim socijalnim uključivanjem članova društva koji pripadaju osetljivim grupama, između ostalih uključujući i romsku zajednicu, kako bismo im omogućili dostojanstven život i aktivno učešće u društvu. U okviru ovog projekta biće zbrinuto 19 porodica koje žive u neodgovarajućim i nesigurnim uslovima. Porodice će biti smeštene u novoizgrađenim višeporodičnim zgradama i višeporodičnim kućama čija izgradnja je planirana ovim projektom. Pored same izgradnje, organizovaćemo brojne radionice i edukacije koje podrazumevaju podršku u obrazovanju, unapređenje mogućnosti zapošljavanja, samozapošljavanja i pristupa različitim uslugama socijalne zaštite, izjavila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, posle ceremonije uručenja sporazuma.

Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji” (EU EU SHAI) osmišljen je da poboljša primenu politika socijalne inkluzije u Srbiji i obezbedi održiva stambena rešenja praćena merama aktivne inkluzije za najugroženiju populaciju. Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) izabrana je kao implementacioni partner, dok su nacionalni partneri i korisnici programa Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Ministarstvo za evropske integracije, a u ime Grada Vršca partneri na projektu su Centar za socijalni rad Grada vršca i NVO Impuls Vršac.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

BLAGAJNICA PRISVOJILA 6,9 MILINA DINARA: Ojadila trgovinski lanac iz Vršca, prisvajala čekove i dnevne pazare

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je salušana Snježana ...

Facebook