TRČAO OD CIRIHA DO VRŠCA – DA POMOGNE DECI: Ultramaratonac Sebastijan Sava (36) ostvario istorijski podvig prevalivši 1.350 kilometara

ULTRAMARATONAC Sebastijan Sava (36) uradio je ono što do sada niko na ovim prostorima nije – pretrčao je neverovatnih 1.350 kilometara, i to u razmaku od 35 dana! Trčao je od Ciriha, gde živi već tri decenije, do rodnog Vršca, i pobedio samog sebe. Za rubriku “verovali ili ne”. Za istoriju.

Usput je “prodavao” pređene kilometre i prikupio novac, koji će zajedno sa Vršačkim atletskim klubom 1926, čiji je član, donirati za lečenje obolele dece.

Ovaj istorijski podvig Sebastijan je započeo još 14. juna u Cirihu. Kilometri su se dalje odmotavali preko Inzbruka i Graca u Austriji, Maribora i Ptuja u Sloveniji, Varaždina u Hrvatskoj, pa kroz ravnu Vojvodinu sve do svog Vršca, gde mu je u nedelju priređen nezaboravan doček. Protrčao je kroz cilj na Gradskom trgu sa ogromnim osmehom na licu, kao da u prethodnih mesec dana nije prošao takav fizički napor koji retko čije telo može da izdrži.

– Nemojte samo da sanjate, živite snove. To je najbitije. Ja sam svoj upravo ostvario – bile su prve reči koje je ovaj Vrščanin uputio okupljenim građanima, rodbini i članovima VAK 1926, u čijoj je pratnji istrčao poslednju etapu.

Od 35 dana, koliko je avantura trajala, osam se odmarao, a 27 aktivno trčao, svakodnevno prelazeći po jedan ultramaraton, prosečne dužine 55 kilometara. Najduža etapa koju je istrčao u jednom danu bila je 77 kilometara.

– Cilj mi je bio da od Švajcarske do Srbije stignem za manje od 30 dana i presrećan sam što sam to uspeo da izdržim i fizički i psihički. Naročito zato što su me sve vreme pratile visoke temperature i sparina, čak i u alpskim šumama. Tek sam u poslednja dva dana osetio kišu – sa nevericom, kaže Sebastijan.

NJegov uspeh još je veći kada se zna da je trčanjem počeo da se bavi tek pre šest godina. Pre toga nije imao dodirnih tačaka sa sportom. Bio je i jako gojazan, ali je uspeo da skine 123 kilograma i postane – ultramaratonac.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

BLAGAJNICA PRISVOJILA 6,9 MILINA DINARA: Ojadila trgovinski lanac iz Vršca, prisvajala čekove i dnevne pazare

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je salušana Snježana ...

Facebook