Grad Vršac i PSD Vršačka kula ugostili više od 300 planinara u II kolu Vojvođanske treking lige

Proteklog vikenda Grad Vršac i Planinarsko-smučarsko društvo „Vršačka kula“ bili su domaćini 2. kola Vojvođanske treking lige (VTL) u svim kategorijama.

Organizator takmičenja PSD „Vršačka kula“ je preduzeo sve neophodne higijensko epidemiološke mere kako bi takmičenje proteklo u sigurnoj i sportskoj atmosferi. Uprkos vremenskim prilikama koje nisu bile naklonjene organizatorima, startu trke pristupilo čak 316 takmičara.

Prema rečima takmičara, naravno iz svih krajeva i klubova iz Vojvodine, ali i iz Beograda, Smedereva, Kragujevca, Svilajnca, Nikšića radi se o najtežoj, a ujedno i najatraktivnijoj stazi za planinare i ljubitelje ove discipline.

Staze su podeljene u tri kategorije mala, srednja i velika,koje su prolazile predivnim predelima Vršačkih planina , od samog Grada do Guduričkog vrha. Na stazama su preduzete sve mere bezbednosti i zaštite kao i okrepljenje za sve takmičare.

Čak 289 takmičara je savladalo stazu na vreme i ostvarilo rezultate koji će se u ukupnom plasmanu bodovati za njih pojedinačno i za njihove klubove, a medalje i zahvalnice će biti dodeljene naknadno jer je ceremonija zatvaranja izostala u skladu sa merama za sprečavanje KOVID -19.

Takmičenje je otvorio član Gradskog veća Grada Vršca resorno zadužen za sport i omladinu Marko Rašić, naglasivši značaj prirodnih resursa Vršačkih planina ne samo za planinarenje već i za razvoj ostalih bazičnih sportova.

U PSD „Vršačka kula“ ističu veoma veliku podršku lokalne samouprave, javnih preduzeća i privrednika ne samo za održavanje ovih manifestacija, nego i u uopšte kada je u pitanju planinarenje – od obeležavanja staza, preko organizacije edukativnih kampova do izgradnje sportske i turističke infrastrukture.

Pored Grada Vršca, tamičenje su pomogli JKP “Drugi oktobar“ i kompanija „Swisllion-Takovo“. Organizatori, zadovoljni rezultatima, pozvali su takmičare da se prijave u što većem broju za naredno kolo VTL „Kup Fruške gore“ koja će se održati na Popovici 16. maja ove godine.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

Veliko isključenje struje u Vršcu 30. septembra

EPS Distribucija doo Beograd, Ogranak Pančevo, Pogon Vršac obaveštavaju korisnike da će, zbog radova na ...

Facebook