Pošumljavanje 80 hektara obala kanala DTD – Višak sadnica biće doniran

Velika akcija pošumljavanja JVP Vode Vojvodine nastavlja se u naselju Potporanj kod Vršca. Na ovom loalitetu će do kraja godine biti zasađeno 46.000 sadnica bresta na ukupno 18 hektara površine.
U narednom periodu ćemo se truditi da svake godine posadimo više stabala nego što posečemo – rekao je v.d. direktora JVP Vode Vojvodine, Srđan Kružević.
Kako je navedeno na sajtu Voda Vojvodine, u Potpornju je do sada posađeno 3.000 sadnica na pet hektara, dok će preostalih 43.000 sadnica biti posađeno na jesen. Osim toga, tokom jeseni takođe u Gazdinskoj jedinici Vršac u naselju Ritiševo, na površini od 3,5 hektara biće posađeno još 7.000 mladica bresta i bagrema. Dakle, na području Gazdinske jednice Vršac ukupno će biti zasađeno 53.000 sadnica na 21,5 hektara zemlje, navedeno je.
Velika akcija pošumljavanja na oko 80 hektara obala kanala Hidrosistema DTD počela je u Kuli, a do kraja godine će na više lokaliteta biti posađeno oko 170.000 stabala.
U Vojvodina vodama naglašavaju i da će ove godine po prvi put donirati sve sadnice koje su im višak, odnosno koje neće koristiti za redovno pošumljavanje, pa pozivaju sva udruženja građana da im se jave, kako bi im besplatno dali taj sadni materijal.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

BLAGAJNICA PRISVOJILA 6,9 MILINA DINARA: Ojadila trgovinski lanac iz Vršca, prisvajala čekove i dnevne pazare

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je salušana Snježana ...

Facebook