Šah klub „Bora Kostić” Vršac završio Banatsku ligu jug za 2020. godinu na čelu tabele, sledi play off za pehar i viši rang takmičenja

U sezoni koju je obeležio virus COVID i igranje pod uslovima koji su diktirani zdravstvenim preporukama Ministrarstva sporta RS i Šahovskog saveza Vojvodine, šahisti vršačkog šah kluba “Bora Kostić” su uspešno završili takmičenje Banatske lige po grupama i u grupi jig zauzeli zasluženo prvo mesto. Najveći konkurent im je bila ekipa PAŠK Pančevo od koje su u direktnom susretu pretrpeli minimalni poraz ali vrščani su prikazali sigurniju igru tokom cele lige i osvojili veći broj poena i tako zauzeli na kraju prvo mesto koje ih vodi u play off u kome će se sastati sa drugoplasiranom ekipom Banatske lige grupa sever a to je ekipa “Jedinstvo” Novi Bečej. Zahvaljujući osvojenom prvom mestu vršački šahisti će biti domaćini u ovom meču isto kao i u slučaju da prođu u naredno, finalno kolo play offa u kom bi odlučivali o peharu lige i plasmanu u viši rang. Sa drugog mesta Banatske lige jug vrlo kvalitetna ekipa PAŠK Pančeva igraće sa prvoplasiranom ekipom grupe sever a to je ekipa Rusanda iz Melenaca. Ukoliko bi obe ekipe iz grupe jug postigle uspeh, u finalu play off-a sastale bi se međusobno i u tom meču “Bora Kostić” Vršac – PAŠK Pančevo vrščani bi bili domaćini.

U borbi za opstanak odigran je danas izuzetno zanimljiv meč između “Unirea” Ritiševo i “Sloga”Plandište i taj meč je završen nerešeno što je više odgovaralo ekipi Ritiševa koja je u taj meč ušla sa bodom prednosti. Posle ovog rezultata ekipa “Unirea” Ritiševo obezbedila je oopstanak, iz Banatske lige jug se u niži rang seli ekipa Banatskog Novog Sela a ekipa “Sloga” Plandište će sa strepnjom pratiti II ligu Srbije grupa Vojvodina jer ako odande ispadne ekipa Starčeva onda će i ekipa iz Plandišta morati u niži rang a ako ekipa Starčeva obezbedi opstanak to će biti istovremeno spas i za “Jedinstvo” iz Plandišta.

Prvo kolo play off-a igra se već sledećeg vikenda u nedelju 25.10.2020.

Evo postignutih rezultata i konačne tabele Banatske lige jug za 2020. godinu.

U prilogu su pojedinačni rezultati dve najuspešnije ekipe lige. Najuspešniji u ekipi vrščana je svakako mk Laza Petrović, koji je ove sezone prvi put bio i kapiten. On je osvojio isti broj poena kao fm Đonin Boško ali je uspešniji jer je Đonin dobio neke partije bez borbe. Vrlo uspešan i kao uvek siguran i veoma koristan ekipi bio je i mk Svetislav Karasi koji je igrao dve partije i obe dobio. U ekipi vrščana su više od 50% poena osvojili još i mk Grujić Saša i mk Mitrovanov Đorđe koji je na žalost malo igrao ove sezone zbog obaveza.

Očekuje nas zanimljiv play off.

 

x

Takođe pogledajte

Vršac: još inficiranih za 24 časa (26. Novembar 2020.)

U četvrtak, 26. novembra, u Južnobanatskom okrugu bilo je 355 pozitivnih testova na koronavirus. Po ...

Facebook