PRE ŠKOLE VIDELA POLA SVETA: Bajkovito detinjstvo devojčice iz Vršca uz roditelje turističke vodiče

Mnogi bi poželeli detinjstvo Filipe Popošilov iz Vršca, jer je ova sedmogodišnja devojčica još pre polaska u prvi razred posetila dvadesetak zemalja širom sveta, a na nekim egzotičnim destinacijama je bila i po više puta.

U međuvremenu je jahala kamilu u Egiptu, mazila džinovsku kornjaču u Tanzaniji, doživela afrički safari…

– Jedino čega sam se plašila su bile ribe i podvodni svet. Valjda je zato najveći utisak na mene ostavilo plivanje sa delfinima – uzbuđeno prepričava Filipa, ne zaboravljajući ni to da je šetala Kineskim zidom, te tumarala po džinovskom kompleksu hramova Angkor Vat u Kambodži.

– Naša neobična putovanja su uticala na to da za Filipu ne postoje granice, razlika u boji kože ili druga vera – ponosni su njeni roditelji Danijela i Vladimir, koji imaju i četvorogodišnjeg sina Alekseja, a kao turistički radnici su svojoj deci mogli da priušte zaista nesvakidašnje doživljaje.

Smatraju i to da je presudna bila odluka da mališane ne sputavaju svojim roditeljskim strahovima…

– Sve ostale avanture smo doživeli zajedno. Idemo neutabanim stazama i lepo nam je – kaže Danijela Popošilov, ponosna i na činjenicu da Filipa i Aleksej na svako putovanje u siromašne zemlje nose svoje stare stvari i igračke, koje sa radošću dele tamošnjim vršnjacima.

OČEKIVANA ŽELjA

FILIPA kaže da bi, kad poraste, volela da bude turistički vodič – poput svojih roditelja. Ali, ne običan, već onaj koji će svojim putnicima omogućiti da svet vide “izbliza” i da druženjem sa lokalnim stanovništvom upoznaju različite destinacije, kulture i običaje.

Izvor Novosti

 

x

Takođe pogledajte

NAKON TRI GODINE ĆUTANJA: Stefan Mihajlovski u emisiji pomenuo važan papir i šokirao publiku!

Pisac i diplomirani komunikolog Stefan Mihajlovski nakon tri godine gostovao je u svojoj matičnoj kući, ...

Facebook